מתכון

חטיפי שומשום וצ'יה

מתכון של יוצרי העוגיות הטבעוניות "דני וגלית", שאת הדבש ניתן להחליף בסילאן שטעמו דומיננטי יותר

רחל טלשיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-50 חטיפים
חטיפי צ'יה ושומשום
חטיפי צ'יה ושומשוםצילום: OlgaLepeshkina / Getty Images /

רכיבים

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את השומשום, פצפוצי האורז ותערובת האגוזים, הפירות מיובשים והזרעים.

בסיר קטן על להבה נמוכה שמים מים ודבש, מערבבים ומוסיפים את הסוכר והמרווה. בוחשים עד שהרכיבים מתמזגים לעיסה נוזלית ומרגע זה משגיחים שהסוכרים יתחילו לבעבע בצורה עדינה אך לא יישרפו/יידבקו. לשם כך יש לערבב מדי פעם. התערובת מוכנה כאשר בעבוע קל מכסה את רוב תחתית הסיר. יש להקפיד לא להרתיח יתר על המידה, אחרת החטיפים יתפוררו או יהיו קשים מדי לאכילה.

מוציאים את המרווה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוזגים מעל את תערובת האגוזים, הגרעינים והפירות מיובשים שבקערה ומערבבים תחילה עם כף. לאחר כדקה התערובת מתקררת קלות וניתן להתחיל לערבב באמצעות הידיים.

מקפידים שתערובת הטחינה תעטוף את כל הרכיבים בקערה. המשימה הושלמה רק כאשר לא נותר אף זרע שומשום בודד בתחתית הקערה ומתקבלת תערובת פירורית.

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות ומהדקים עם הידיים עד שהתערובת שטוחה. ניתן להיעזר בגליל של ניילון נצמד שישמש כמערוך להידוק הסופי.

מניחים לתבנית להתקרר בטמפרטורת החדר כ–20 דקות. החטיפים מוכנים לחיתוך כאשר מעבירים סכין והחיתוך מתרחש באופן חלק ובקלות יחסית. אם חותכים מוקדם מדי — המשטח יתפורר. אם ממתינים זמן רב מדי — יהיה קשה יותר לחתוך. חותכים את החטיפים באמצעות סכין מטבח ביתית משוננת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ