מתכון | לא רק לדגים: איך מכינים רוטב שרמולה?

רוטב שרמולה מזוהה בעיקר עם תבשילי דגים, אך יכול לשמש כבסיס נהדר לשקשוקה, ירקות בתנור, לתבשילי עוף או בכלל כמטבל או מרינדה. המתכון של השפית רעות עזר מ"מגרב"

רעות עזר, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רעות עזר, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
רוטב שרמולה
רוטב שרמולהצילום: Getty Images/iStockphoto

רכיבים

  • 2 כפות אריסה
  • 1 כף פפריקה (מומלץ מתוקה) ועוד חצי כף של חריפה
  • 1 כף כמון
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית דבש
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 2 כפות פיסטוקים טחונים דק
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון

הוראות הכנה

הדרך הפשוטה: מערבבים את כל המרכיבים יחד בכף או במעבד מזון עד לקבלת רוטב סמיך אחיד. טועמים ומתקנים תיבול (לימון או פפריקה לפי דרגת החריפות הרצויה)

יש אפשרות גם לחמם מעט שמן ולהוסיף את התבלינים היבשים והאריסה, למעט העלים הירוקים והלימון, לערבב היטב ולקרר ואז מוסיפים את יתר המרכיבים כמו הלימון, הכוסברה והפיסטוקים.

אם הכנתם דגים, כעת הרוטב יכול לשמש כמרינדה או ליצוק על דגים לאחר טיגונם (כרוטב קר כנהוג), או כבסיס לתבשיל אחר בעת חימומו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ