מתכון

לא רק לדגים: איך מכינים רוטב שרמולה?

רוטב שרמולה מזוהה בעיקר עם תבשילי דגים, אך יכול לשמש כבסיס נהדר לשקשוקה, ירקות בתנור, לתבשילי עוף או בכלל כמטבל או מרינדה. המתכון של השפית רעות עזר מ"מגרב"

רעות עזר, שפית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רעות עזר, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
רוטב שרמולה
רוטב שרמולהצילום: Getty Images/iStockphoto

רכיבים

הוראות הכנה

הדרך הפשוטה: מערבבים את כל המרכיבים יחד בכף או במעבד מזון עד לקבלת רוטב סמיך אחיד. טועמים ומתקנים תיבול (לימון או פפריקה לפי דרגת החריפות הרצויה)

יש אפשרות גם לחמם מעט שמן ולהוסיף את התבלינים היבשים והאריסה, למעט העלים הירוקים והלימון, לערבב היטב ולקרר ואז מוסיפים את יתר המרכיבים כמו הלימון, הכוסברה והפיסטוקים.

אם הכנתם דגים, כעת הרוטב יכול לשמש כמרינדה או ליצוק על דגים לאחר טיגונם (כרוטב קר כנהוג), או כבסיס לתבשיל אחר בעת חימומו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ