מתכון

עוגה בחושה עם שקדים, צנוברים ותמרים

מכיוון שאין בעוגה הזו ביצים היא יוצאת נמוכה יחסית, אבל המרקם שלה עשיר ונעים בזכות שילוב של רסק תפוחים, טחינה ושקדים טחונים

מיקי שמו, קונדיטור אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מיקי שמו, קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש קייק אורך 25 ס"מ
עוגה בחושה עם תמרים
צילום: מתן שופן

תגיות:

רכיבים

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה
  • 150 מ"ל (3/4 כוס) שמן קוקוס
  • 200 גרם (3/4 כוס) רסק תפוחים
  • 100 גרם (1/2 כוס) טחינה גולמית
  • 240 מ"ל ( 1 כוס)  חלב שקדים
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן מנופה
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין
  • 180 גרם (2 כוסות פחות 1 כף) אבקת שקדים
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

לקישוט:

  • 30 גרם (3 כפות) צנוברים
  • 8 תמרים (כ- 180 גרם) מגולענים

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום 170 מעלות  ומשמנים את התבניות.

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה סוכר, שמן קוקוס, רסק תפוחים, טחינה גולמית, חלב שקדים וקליפת לימון במהירות בינונית 3-4 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

מנפים את 2 סוגי הקמחים עם שקדים טחונים ואבקת באפייה בקערה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמחים בהדרגה רק עד לקבלת בלילה אחידה.

ניתן גם לקפל את תערובת הקמחים לקערת החומרים הרטובים באופן ידני בעזרת מרית.

יוצקים את הבלילה לתוך התבניות , מסדרים את התמרים על פני הבלילה ודוחפים אותם מעט ]נימה, מפזרים את הצנוברים על פני העוגה.

אופים כשעה עד שפני העוגות יציבים וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

גיוון: מחליפים את חלב השקדים בחלב סויה או בנוזל קוקוס

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ