ממרח עגבניות שיגנוב את ההצגה מהגבינות בחג

ממרח עגבניות מתוק-חריף עם פטנט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עגבניות מיובשות
צילום: אייל טואג

זה הממרח שיעצב לכם את השפע העצום של כל מוצרי החלב: הממרח המיוחד הזה טעים עם כל גבינה חריפה ובשלה, נהדר עם כל סוג של גבינת עזים, משגע כבסיס לכריכי-גבינה, מצוין כמתנה, בצנצנת קטנה ליד כיכר קטנה ומובחרת של גבינת צאן, מצוין סתם למריחה על לחם כהה, ומדוע לא להוסיף "איים" קטנים ממנו בכפית לתוך מרק מלפפונים ויוגורט? באמת, מדוע לא?

מה המיוחד בו? שבנוסף לעגבניות המיובשות הגולמיות המרכיבות אותו, הוספתי למחית גם משמשים מיובשים, מה שמיד הוסיף לו מורכבות טעם שאיש אינו מנחש מהיכן היא.

רכיבים

  • 20 עגבניות מיובשות

  • 5 משמשים מיובשים

  • 2 כוסות מים רותחים

  • 5 כפות שמן זית

  • 2 כפות פפריקה משובחת (מתוקה או חריפה, לטעמכם)

  • 10 עלי רוזמרין (שנתלשו מגבעול)

  • 6-5 עלי ריחן, אם רוצים

  • סוכר חום או דבש לפי הטעם

הוראות הכנה

1. שמים את עגבניות, המשמשים והמים בסיר, מביאים לרתיחה, מכסים, מסירים מהאש, ממתינים כחצי שעה.

2. מעבירים את העגבניות והמשמשים למעבד מזון או לבלנדר עם כוס ממי-הבישול. מרסקים. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומעבדים למחית.

3. טועמים, מתקנים תיבול: מוסיפים סוכר חום או דבש אם רוצים, מגבירים חריפות או מליחות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ