לחם תירס של אורנה ואלה

לחם מתוק-חריף שכיף לפתוח איתו את היום, כשמרקמו הגרגירי של קמח הפולנטה סופח היטב ביצה והוא טעים במיוחד אחרי קלייה. מתכון מתוך הספר "אורנה ואלה, ספר המתכונים 2#"

אורנה אגמון ואלה שיין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לחם תירס של אורנה ואלה
לחם התירס של אורנה ואלהצילום: שרון דרעי
אורנה אגמון ואלה שיין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

את לחם התירס הזה אפינו ב״אורנה ואלה״ בכל בוקר, במיוחד למנת הביצה בקן. זהו לחם שאינו דורש התפחה או הקצפה. לחם התירס הזה נולד בתקופה שבה אחזה בנו קדחת לחמי תירס, והחלטנו שאנחנו חייבות אותו בתפריט ארוחת הבוקר. אפינו עוד ועוד גרסאות, ועל השולחן במטבח של אורנה, שהיה למעבדה, נערמו לחמים ולחמניות מקמח תירס מסגנונות שונים: איטלקי, טקסני ומקסיקני. מתוך כל השפע הזה נשאר איתנו לחם זה, כשאפילו הלחמניות האיטלקיות הטובות נותרו מאחור. גילינו שהלחם הזה טעים במיוחד לאחר קלייה, ומרקמו הגרגירי מקמח הפולנטה סופג היטב את הביצה. נהדר לפתוח את היום עם טעמו המתוק־חריף.

רכיבים

חומרים לכיכר לחם אחת:

  • 120 גרם פולנטה (כוס)
  • 360 מ״ל שמנת חמוצה
  • 50 גרם סוכר, עדיף סוכר קנים (¼ כוס)
  • 180 גרם קמח לבן
  • 1 כפיות אבקת אפייה, עדיף ללא אלומיניום
  • ¼ כפית סודה לשתייה, עדיף ללא אלומיניום
  • ¾ כפית מלח
  • 2 כפות עלי תימין וזעתר או אורגנו חתוכים דק
  • 1 פלפל צ׳ילי ללא זרעים, חתוך דק
  • 2 ביצים בגודל בינוני M
  • 30 גרם דבש (½1 כפות)
  • 20 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה

רצוי לתת לפולנטה ולשמנת לעמוד לפחות שעתיים, ואף לילה שלם, אם מתאפשר. כשאין ברירה, אפשר גם להכין הכול מיידית. אז כצעד ראשון, כדאי לערבב את הפולנטה בשמנת, ועד שהתנור יתחמם ותגמרו לשקול ולמדוד את כל שאר המרכיבים, תעבור לפחות חצי שעה, ואפשר יהיה לסיים את ההכנה. הלחם יצא טעים, אבל אם מחכים שעתיים, הוא יהיה טעים שבעתיים.

מערבבים את הפולנטה, השמנת החמוצה והסוכר ומניחים לילה במקרר או שעתיים בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ראש לחום של 175 מעלות. 

מערבבים יחד את כל החומרים היבשים ומוסיפים את התימין, הזעתר והפלפל החריף.

מוסיפים לתערובת הפולנטה את הביצים, הדבש והחמאה. מערבבים את התערובת אל תוך החומרים היבשים בזריזות, רק עד שהם מתאחדים, ומעבירים את התערובת לתבנית מאורכת (באורך 30 ס״מ) וגבוהה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. אופים בתנור שחומם מראש כ־40 דקות או עד שמשחים יפה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ