סלט חצילים וגבינת פטה של זהבה

זה לא סתם סלט חצילים, אלא מעדן שהסוד שלו טמון בתוספת קטנה של קרם פרש

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חצילים
צילום: לימור לניאדו תירוש
נירה רוסו
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5-6 סועדים
זמן בישול:10 דקות

"צריך לקצוץ את החציל בסכין חדה וגדולה, כדי להרגיש אותו בידיים", אומרת זהבה אלדור, מפתחת המתכון הזה. מה שנראה כמו סלט חצילים מוכר הוא בעצם מעדן משובח במיוחד. התברר שתוספת קטנה של "קרם פרש" עושה זאת גם לחצילים. גם קוביות הפטה והמלפפונים הכבושים. לנוחותכם - ניתנת גם אפשרות הכנה במעבד מזון.

רכיבים

  • 2 חצילים גדולים
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית, חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות מיונז
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק דק
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית אבקת שום (או לפי הטעם)
  • 1/2 מכל "קרם פרש"
  • 2-1 מלפפונים כבושים, קצוצים דק
  • כ-2 כפות מיץ לימון
  • לעיטור: עוד 2 מלפפונים כבושים, קצוצים דק, ואפשר גם שמיר וצנוברים קלויים

הוראות הכנה

1. קולים את החצילים מכל הצדדים במחבת ברזל, עד שהם מתרככים. כשהחצילים רכים וחרוכים מכל הצדדים מניחים להם להתקרר.

2. "פותחים" ופורשים כל חציל ומסירים בכף את הבשר, נפטרים מהגרעינים במידת האפשר ומקרצפים כמה שניתן מן הבשר הצמוד לקליפה.

3. קוצצים את בשר החציל בסכין גדולה, ומערבבים עם יתר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר גם לקצוץ את החציל במעבד מזון: לצורך זה חותכים את בשר החציל בסכין לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ, ושמים בשכבה אחידה במעבד המזון עם המלח, הפלפל, השמיר, המיונז, ה"קרם פרש" וחתיכות מן המלפפונים. מפעילים במפסק הפולסים רק עד שהחציל קצוץ וחדלים לקצוץ לפני שיהפוך למשחה. מוסיפים בכף את חתיכות הגבינה, ומערבבים בכף. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון. טועמים ומתקנים תיבול.

4. לעיטור: מלפפונים כבושים, קצוצים (אפשר במעבד מזון) ואפשר גם להוסיף שמיר וצנוברים קלויים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ