מתכון

פנקייק יפני תפוח ואוורירי

"סופלה פנקייק" הוא הכינוי לחביתית שכבשה את טוקיו. דיוק ותזמון הם המרכיב הסודי המנה הזו, התוספות כבר עליכם

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:3 פנקייקים גדולים
פנקייקים יפניים
פנקייקים יפנייםצילום: Shinya Miyagi / iStockphoto via

רכיבים

  • 2 ביצים גדולות
  • 1.5 כף חלב מלא (22 גרם)
  • רבע כפית תמצית וניל טהורה
  • חצי כוס קמח תופח מאליו
  • 2 כפות סוכר (25 גרם)
  • 1 כף שמן טעם ניטרלי (ירקות, קנולה וכו') (לשימון התבנית)
  • 2 כפות מים (לאידוי)

הוראות הכנה

מפרידים חלבוני ביצה וחלמונים לשתי קערות שונות. מכניסים את הקערה עם החלבונים למקפיא למשך רבע שעה. 

בינתיים מוסיפים לחלמונים את החלב ותמצית הווניל, ומקציפים לקבלת תערובת סמיכה.

מנפים את הקמח ומוסיפים לקערה.

להקציף היטב (אך לא לערבב יותר מדי) ולהניח בצד.

לאחר 15 דקות, יש להוציא את הקערה עם חלבוני הביצה מהמקפיא. החלבונים אמורים להיות קפואים למחצה. מקציפים את החלבונים.

כאשר החלבונים הופכים לקצף לבן וחיוור, מוסיפים בהדרגה סוכר. ממשיכים להקציף את החלבונים עד להתייצבות.

מחממים מחבת גדולה על האש הנמוכה ביותר. משמנים היטב בשמן, אבל מספיגים את כל השמן הנראה לעין. 

לוקחים 1/3 מחלבוני הביצה ומוסיפים לתערובת החלמונים ומקציפים יחד. בשלב הבא מוסיפים עוד חצי מכמות החלבונים ומקציפים באמצעות מטרפה.

מוסיפים את החלבונים שנותרו ומקפלים בעדינות.

לוקחים מצקת קטנה (או כף הגשה גדולה) ומניחים "ערימונת" מהבלילה על המחבת. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ויוצרים שלושה בסיסי פנקייק. 

על כל בסיס מוסיפים עוד "ערימונת" מהבלילה. שופכים מעט מים פושרים באזורים שונים במחבת (שומרים על לחות) ומכסים במכסה. קובעים טיימר לשבע דקות.

אחרי שחלפו 2 דקות, פותחים את המכסה ומוסיפים "ערימונת" בלילה נוספת לכל פנקייק.

הקפידו לערום אותם לגובה, ולא לרוחב. אם המים התאדו, הוסיפו עוד קצת. מכסים במכסה ומבשלים.

מוסיפים מים בחללים ריקים ומגדירים את הטיימר למשך 4 עד 5 דקות לבישול הצד השני על האש הנמוכה ביותר.

ברגע שהם משחימים יפה, העבירו את הפנקייקים לצלחות ההגשה שלכם.

מניחים עליהם שמנת טרייה ומעל פירות יער או מעט אבקת סוכר ומזלפים עם סירופ מייפל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ