מתכון |

סנדוויץ' עוף מטוגן של רשת Popeyes

הכריך שהסעיר את ארה"ב הוא מסורת דרומית ארוכת שנים שמדגימה את סיפור האהבה בין העוף והבלילה. תחליף קליל וטעים הרבה יותר להמבורגר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:30 דקות

תגיות:

רכיבים

מרינדת העוף

  • 2 נתחים גדולים של חזה עוף
  • 1 כוס רוויון
  • שן שום
  • כפית פפריקה
  • כפית פלפל שחור
  • כפית מלח

לציפוי

  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס קורנפלור
  • שן שום
  • כף פפריקה
  • כף פלפל
  • כף מלח
  • כף בצל מיובש (לא חובה)

להרכבה

  • 4 לחמניות בריוש בינוניות
  • כף חמאה לטיגון קל של הלחמניות
  • מיונז
  • חמוצים חתוכים
  • 3-4 כוסות שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה

מרינדת העוף

חותכים את חזה העוף כך שיתאים במידתו לגודל לחמניית הבריוש (כל חזה לארבעה חלקים לערך).

בקערה גדולה מערבים את רוויון, פפריקה, שום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את העוף לתערובת ומכניסים למקרר למשך עד 24 שעות (אפשר להשתמש מיד אך מומלץ לחכות). יש לשמור את הבלילה להמשך.

טיגון העוף

מחממים שמן במחבת גדולה או בסיר כבד, בטמפרטורה גבוהה עד ל-180 מעלות.
בקערה רדודה מערבבים הקמח, הקורנפלור והתבלינים. מוסיפים 3 כפות מבלילת הרוויון לתערובת הקמח ומערבבים הכל בעזרת מזלג. 

לוקחים נתח עוף בכל פעם, טובלים אותו בתערובת ולוחצים חזק, כולל הוספת תערובת נוספת. זאת כדי לייצר קרום עבה במיוחד לנתח העוף. מטגנים במשך 3-5 דקות או עד שהצד החיצוני זהוב.

הרכבה

ממיסים כף חמאה במחבת ומניחים את הצד הפנימי של לחמניות הבריוש החצויות עם הפנים כלפי מטה עד להזהבה. מורחים שכבה נדיבה של מיונז על כל לחמנייה, מוסיפים את החמוצים והעוף ומגישים חם. 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ