מתכון: לביבות כרישה יווניות

לביבות כרישה כמו ביוון מוגשות עם צזיקי בצד. מתכון של השף ירון שנבל ממסעדת קונפינאס במושב צור משה

ירון שנבל, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ירון שנבל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 לביבות גדולות
לביבות כרישה של מסעדת קופינאס

רכיבים

ללביבות:

  • 1 כף שמן זית
  • 2-3 (500 גרם) גבעולי כרישה, החלק הלבן, פרוסים דק
  • 1/2 כוס (80 גרם) קמח
  • שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה רכה חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס (100 גרם) פירורי לחם לבנים

לצזיקי יווני:

  • 1 גביע יוגורט עיזים עדין
  • 3 מלפפונים
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח. ניתן להוסיף לפי הטעם
  • 2 שיני שום כתושות

הוראות הכנה

מחממים שמן זית במחבת ומאדים את טבעות הכרישה עד שהן הופכות שקופות. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מערבבים מעט ומסירים מהאש. מעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים לקערת הכרישה את יתר חומרי הקציצות, מלבד פירורי הלחם. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

יוצרים מהתערובת לביבות גדולות ועגולות. משטחים או מכדררים אותן כמו כדור פלאפל (כמו בתמונה) וטובלים כל לביבה בפירורי לחם משני הצדדים. מטגנים בשמן לא חם מידי 3-4 דקות בכל צד עד להזהבה.

למעוניינים באפייה - יש לחמם בתחילת התהליך את התנור לחום של 180 מעלות ולאפות למשך כ-30 דקות (או עד להתגבשות). אני מעדיף לוותר במקרה כזה על פירורי הלחם ולהסתפק בלביבה כמו שהיא.

במקביל מכינים צזיקי:

קוצצים דק את המלפפונים ומניחים בקערה. מוסיפים שום כתוש ויוגורט ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

מוציאים את הלביבות מן המחבת ומגישים לצד הצזיקי.

תגובות