מתכון: לביבות טבעוניות אפויות

הגרסה הטבעונית ללביבות בטטה וקישואים של השף ארז שבו ממסעדת "כרמא" בעין כרם

ארז שבו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארז שבו, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
צילום: גיל אבירם

רכיבים

  • 1 בטטה גדולה קלופה, מגוררת בפומפייה
  • 3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים מגוררים בפומפייה
  • 1 זוקיני גדול מגורד
  • 3 כפות קורנפלור
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס מים
  • ½ 1 כוס קמח (אפשר גם עם קמח עדשים)
  • קורט אבקת שום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

סוחטים את הבטטה, תפוחי האדמה והזוקיני היטב מהנוזלים, ומערבבים בקערה עם המים, השמן, הקורנפלור והתבלינים.

מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה יציבה ואחידה.

יוצרים בעזרת הידיים לביבות ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומכניסים לתנור החם ל-30-40 דקות.

כחמש דקות לפני תום זמן הצלייה מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות על מנת לקבל מרקם קריספי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ