מתכון: לביבות טבעוניות אפויות

הגרסה הטבעונית ללביבות בטטה וקישואים של השף ארז שבו ממסעדת "כרמא" בעין כרם

ארז שבו, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ארז שבו, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:20 יחידות
לביבות טבעוניות אפויות של מסעדת כרמא

רכיבים

  • 1 בטטה גדולה קלופה, מגוררת בפומפייה
  • 3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים מגוררים בפומפייה
  • 1 זוקיני גדול מגורד
  • 3 כפות קורנפלור
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס מים
  • ½ 1 כוס קמח (אפשר גם עם קמח עדשים)
  • קורט אבקת שום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

סוחטים את הבטטה, תפוחי האדמה והזוקיני היטב מהנוזלים, ומערבבים בקערה עם המים, השמן, הקורנפלור והתבלינים.

מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה יציבה ואחידה.

יוצרים בעזרת הידיים לביבות ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומכניסים לתנור החם ל-30-40 דקות.

כחמש דקות לפני תום זמן הצלייה מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות על מנת לקבל מרקם קריספי.

תגובות