מתכון: לביבות טבעוניות עם כוסמת, בטטה וכרישה

בלי קמח ובלי ביצים: לביבות טבעוניות אפויות ממכרות וטעימות שתרצו לאכול כל השנה

נועה דרוקר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נועה דרוקר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
לביבות כוסמת בטטה וכרישה טבעוניותצילום: נועה דרוקר

רכיבים

  • 1.5 כוסות כוסמת
  • 2.5 כוסות מים
  • 1 בטטה בינונית מגוררת
  • 2 יחידות כרישה
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

מבשלים את הכוסמת בסיר עם 2.5 כוסות מים ומעט מלח עד ריכוך, מסננים.

מבשלים את תפוח האדמה עד שמתררכים, ומועכים כמו לפירה. מניחים להצטנן בצד.

חותכים את הכרישה לפרוסות (את החלק הלבן) ומאדים אותה במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את הבטטה המגוררת.

מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים.

מכדררים את התערובת ויוצרים לביבה. מניחים על גבי נייר אפייה משומן מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות, למשך 30 דקות.

נועה דרוקר היא מנהלת פרויקטים קולינריים ומבשלת פרטית.

צילום: נועה דרוקר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ