מתכון: לביבות כרישה טבעוניות של משק ברזילי

המתכון ללביבות הטבעוניות המפורסמות עם כרישה, תפוחי אדמה או בטטה של משק ברזילי

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
הלביבות הצהובות עם כרישה, הלביבות האדומות עם כרישה וסלק והלביבות הכתומות עם כרישה ובטטהצילום: יעל יצחקי

רכיבים

  • 3 תפוחי אדמה מבושלים, מעוכים או 2 תפוחי אדמה ו-1 בטטה
  • ½ קילו טופו מגורר במעבד מזון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות מוצרלה סויה מגוררת (אופציונלי)
  • 2 כפות שמרי בירה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כוס קמח תירס

לכרישה המקורמלת:

  • 4 כרישות (פרסות) קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח
  • כפית סוכר
  • 4 שיני שום
  • 1/4 כוס יין לבן

הוראות הכנה

מתחילים עם קרמול הכרישות:

קוצצים את הכרישות. מחממים מחבת על אש בינונית עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הכרישות הקצוצות, מאדים ומקרמלים אותן עם מעט מלח, כפית סוכר, 4 שיני שום ורבע כוס יין לבן. כשהכרישות מקורמלות ומאודות מורידים מהאש ומניחים להצטנן.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה: מערבבים את כל הרכיבים.

מלבבים לביבות, מסדרים בתבנית עם נייר אפייה משומן.

אופים עד להזהבה בתנור מחומם.

**ניתן להחליף חלק מתפוחי האדמה בבטטה או בסלק (מבושלים) ולקבל לביבות צבעוניות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ