מתכון: לביבות תפוחי אדמה טבעוניות קלאסיות (וללא גלוטן)

הגרסה הפשוטה, הטבעונית ונטולת הגלוטן ללביבות תפוחי האדמה המסורתיות של חנוכה בשילוב עם מטבל חלומי שממש לא תרצו לוותר עליו

גני שני
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לביבות תפוחי אדמה טבעוניות של גני שני
לביבות תפוחי אדמה טבעוניות של גני שניצילום: גני שני
גני שני
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-20 לביבות

חג החנוכה כבר כמעט כאן, והשנה הוא ייחגג בסנכרון (כמעט מושלם) עם חג המולד. בעוד שברחבי העולם הרחובות וחלונות הראווה מתמלאים בקישוטים נוצצים, אצלנו קורה משהו הרבה יותר מרגש – לביבות וסופגניות ממלאות את בתי הקפה, המעדניות והמאפיות.

הלביבות האלה הן הדבר האמיתי, פריכות מבחוץ, נימוחות מבפנים וטעימות בטירוף. גם אם אתם בכלל חובבי סופגניות, שווה לכם לנסות.

לביבות תפוחי אדמה טבעוניות עם מטבל גבינה טבעוני של גני שני

גני שני היא בעלת בלוג האוכל הטבעוני Vganish

רכיבים

ללביבות:

  • 4 תפוחי אדמה אדומים בינוניים
  • קורט מלח
  • 1 כף קמח תפוחי אדמה (אופציונלי)
  • שמן לטיגון

למטבל:

  • רבע כוס גבינה לבנה/שמנת טבעונית (אני השתמשתי ב- Einut’s)
  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
  • פלפל ומלח לפי הטעם
  • בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומייבשים אותם בעזרת מגבת נקייה.

מגררים גס את תפוחי האדמה (אני אוהבת להשאיר אותם עם הקליפה) בעזרת פומפייה או מעבד מזון עם דיסק ייעודי.

סוחטים לקערה את תפוחי האדמה עם הידיים או בעזרת שקית בד לסינון גבינה, כך שבסוף נותרים עם תערובת תפוחי אדמה ללא נוזלים. שומרים את הנוזלים בקערה נפרדת (נעשה בהם שימוש בהמשך).

סחיטת תפוחי האדמה המגוררים

מוסיפים קורט מלח לתערובת תפוחי האדמה, מערבבים ומניחים בצד.

בינתיים מכינים את המטבל – מערבבים את הגבינה, החרדל והתבלינים יחד. קוצצים את החלק הירוק של הבצל ומערבבים. מעבירים למקרר עד לשימוש.

כעת עושים שימוש בנוזלי תפוחי האדמה. באמצעות האצבעות מגרדים מתחתית הקערה את העמילן שהצטבר ומוסיפים ככף מהנוזל לתערובת תפוחי האדמה. לחילופין, מוסיפים 1 כף קמח תפוחי אדמה, אך יש לוודא שמערבבים היטב ולא נוצרים גושים של קמח.

מעצבים את הלביבות – יוצרים מהתערובת צורות של קציצות שטוחות. אם מרגישים שהתערובת לא דביקה מספיק והלביבות לא מחזיקות אפשר להוסיף עוד עמילן מהנוזלים או עוד קמח תפוחי אדמה.

מחממים שמן במחבת גדולה (השמן צריך להגיע לגובה חצי מהלביבות) על גבי להבה בינונית.

לפני שמניחים את הלביבות לטיגון מוודאים שהשמן חם מספיק – הלביבות צריכות לעשות צליל של טיגון בשנייה שהן נוגעות במחבת. בנוסף, חשוב לא לטגן הרבה לביבות בבת אחת כדי למנוע קירור של השמן.

מטגנים את הלביבות כמה דקות מכל צד עד להזהבה. במידת הצורך מווסתים את הלהבה תוך כדי טיגון.

מעבירים לנייר סופג לספיגת השמן העודף.

מגישים מיד יחד עם המטבל.

תגובות