מתכון לצ'ורוס שתמיד מצליחים

הסופגניות הספרדיות הארוכות מבצק רבוך הן קלות וממכרות והכי חשוב - אין סיכוי לפשל בדרך

מיכל שמיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צ'ורוס
צ'ורוס - "סופגניות ארוכות"צילום: מיכל שמיר
מיכל שמיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:כ-25 יחידות

הילדה הקטנה שלי שואלת אותי הרבה מי זה הסבא עם הזקן הלבן. הלב שלי מתכווץ - היא קולטת את כריסמס, האח הגדול והנוצץ של חנוכה. בעודה מזכירה לי את הסופגניות שזללנו יחד שנה שעברה, אני שואלת אותה מה היא רוצה להכין- לביבות או סופגניות, היא מחייכת, כאילו יודעת שאני יודעת את התשובה. בתי קטנתי, כמוני, ניחנה באהבה למתוק, וכשאני מציעה לה להכין "סופגניות ארוכות" ההתלהבות רבה.

בהכנת הצ׳ורוס יוצרים בצק רבוך (כמו של פחזניות), הכנתו קלה מאוד, אין דרך להרוס אותו. בהתחייבות. אם רוצים את צורת הצ׳ורוס המסורתית, יש צורך בשק זילוף עם פיה משוננת (בקוטר של קצת פחות מ-1 ס"מ). במתכון אני מציעה שיטה נוחה וטובה להעברת הצ׳ורוס למחבת לטיגון.

צ'ורוס

כמה דברים חשובים לפני שמתחילים

חשוב לערבב היטב את הביצים- בהתחלה נדמה שהן לא מתערבבות טוב והתערובת "מתפרקת". המפתח הוא ערבוב במרץ. ממשיכים לערבב היטב עם מטרפה או עם מזלג, לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

רוצים צ׳ורוס כמו בתמונה? תצטרכו שק זילוף ופיה משוננת בקוטר של כ1- ס"מ. לא צריך להיות מומחים בזילוף, ואני מראה שיטה טובה להכנסת העיסה לתוך שק הזילוף בהמשך.

לא מעוניינים לעבוד עם שק זילוף? אין בעיה. אם אין לכם שק זילוף, אפשר לכדרר כדורים קטנטנים של בצק, ממש בגודל ביס בידיים משומנות ולטגן. עדיין יהיו צ'ורוס, הם פשוט לא יהיו בצורה מסורתית, אבל טעימים הם יהיו בוודאות.

ציפוי- לאחר הטיגון מפזרים מעט סוכר על הצ'ורוס. אם רוצים, אפשר גם לערבב מעט קינמון בסוכר.

מטבלים - כאן, השמיים הם הגבול. אני טבלתי את הצ׳ורוס שלי בריבת חלב, שוקולד וריבה. אפשר גם קצפת, מייפל, דבש ועוד.

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

רכיבים

  • 1/2 חבילה קטנה (50 גרם) חמאה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כף (15 גרם) סוכר
  • קמצוץ מלח (פחות מ 1/4 כפית)
  • 1/2 כף תמצית וניל
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן רגיל לא תופח
  • 1 ביצה (גודל L)

לציפוי:

  • 1 כף גדושה סוכר

להגשה:

  • ריבת חלב/ שוקולד מומס/ נוטלה/מייפל/ריבה/קצפת

הוראות הכנה

בסיר מביאים לרתיחה מים, חמאה, מלח, תמצית וניל וסוכר. מערבבים לאיחוד, מכבים את הלהבה ומוסיפים קמח בבת אחת.

הכנת צ'ורוס שלב הבצק

מערבבים היטב בעזרת כף עץ, עד שהתערובת נפרדת מהדפנות בקלות ונוצר גוש בצק.

הכנת צ'ורוס

מעבירים לקערה גדולה וממתינים כחמש דקות עד שהתערובת תצטנן מעט.
מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. בהתחלה זה נראה כאילו הבצק מתפרק אך הוא מתאחד שוב עם הערבוב – הסוד הוא ערבוב במרץ. הכי יעיל לערבב עם מטרפה, ערבוב עם מזלג גם מניב תוצאה טובה, העיקר- צריך לערבב במרץ.

מרקם הבצק צריך להיות כזה שנמתח בין האצבעות. אם הוא לא נמתח מספיק, אפשר להוסיף כפית או שתיים של מים ולערבב היטב.

מרקם הבצק צריך להיות כזה שנמתח בין האצבעות

לוקחים שק זילוף עם צנתר כוכב בקוטר של כ-1ס"מ. גוזרים את הקצה של שק הזילוף, מכניסים פנימה את הצנתר. מעבירים את העיסה לשק הזילוף.

צנתר לצ'ורוס

כעת בוחרים איך לטגן את הצ׳ורוס:

ישירות במחבת (על-ידי הזלפה וגזירה של הבצק על ידי מספריים), או על ידי הכנה מראש של הצ'ורוס על נייר אפייה והעברתם למחבת. דרך מספר 2 פשוטה ביותר.

גוזרים ניירות אפייה למלבנים קטנים בגודל של 15 על 20 ס"מ בערך. משמנים כל פיסה של נייר אפייה בעזרת תרסיס שמן.

מזלפים פסים קטנים של צ'ורוס על גבי נייר האפייה המשומן. מרטיבים או משמנים מעט את האצבעות על-מנת להפריד את הבצק בסוף כל הזלפה.

זילוף הצ'ורוס

מחממים שמן במחבת רחבה (בגובה של כ-2-3 ס"מ).

אם יש לכם מדחום, השמן צריך להיות בטמפרטורה של 170-180 מעלות צלסיוס. אם אין לכם מדחום, דרך מצויינת לבדוק את טמפרטורת השמן, היא להכניס כף עץ לתוך השמן. אם השמן חם מספיק- נוצרות בועות סביב הכף. אם לא נוצרות בועות, סימן שהשמן לא חם מספיק ויש לחכות עוד קצת.

מכניסים את הצ'ורוס לשמן החם בזהירות. הם יחליקו מטה כיוון שנייר האפייה משומן.

אם בחרתם בדרך מספר 1 ולא הכנתם מראש את הצ'ורוס על נייר האפייה, אפשר לזלף ישירות למחבת (בזהירות!) ולגזור עם מספריים משומנות את קצה הבצק בכל פעם.

זילוף הצ'ורוס למחבת

אם בכלל אין לכם שק זילוף, או שאין לכם כוח להתעסק איתו, אפשר לכדרר כדורים קטנטנים (!) של בצק, ממש בגודל ביס בידיים משומנות ולטגן.

מטגנים כדקה-שתיים, עד שהצ'ורוס זהובים. הופכים את הצ'ורוס במהלך הטיגון.

מוציאים מהמחבת עם כף מחוררת אל קערה או צלחת עם נייר סופג.

מוציאים מהמחבת עם כף מחוררת אל קערה או צלחת עם נייר סופג

מניחים לצ'ורוס להצטנן דקותיים, ואז מצפים אותם בסוכר - מוסיפים סוכר לקערה ומטלטלים אותה עד שכל הצ׳ורוס מצופים.

צ'ורוס

מגישים עם מטבלים טעימים (ריבת חלב/ שוקולד מומס/ נוטלה/מייפל/ריבה/קצפת).

תגובות