מתכון: קדירת ירקות מהירה

קדרה היא כולה בישול ארוך, אך מה עושים כשכולם רעבים ורוצים להגיש מנת ירקות מהירה? לשפית איילת לטוביץ' המסעדות "ביתא קפה" יש הצעה לקדרה מהירה יחסית ששומרת על הירקות פריכים ומשדכת להם רוטב מצוין

איילת לטוביץ', שפית אורחת
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איילת לטוביץ', שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
קדרת ירקות של איילת לטוביץ'

תגיות:

רכיבים

  • 4 זוקיני, חצויים לאורך
  • 4 קישואים, חצויים לאורך
  • 4 גזרים, קלופים וחצויים לאורך
  • 1 כרובית בינונית, חתוכה לרבעים
  • 2 בצלים לבנים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 1 ראש שום, מפורק לשיניים (בקליפתן)
  • 2 בטטות בינוניות, חתוכות לרבעים לאורכן
  • כל ירק עונתי שנראה הולם (סלק, דלורית, דלעת ערמונים)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות סילאן\דבש\סירופ חרובים

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

2. מערבבים את כל הירקות עם שמן הזית, מלח ופלפל, משטחים בתבנית גדולה.

3. מעבירים למצב גריל, צולים את הירקות כ-12 דקות (עד עשרים דקות תלוי בירקות עצמם). 

4. מערבים בקערית את רכז הרימונים, מיץ הלימון והסילאן ויוצקים על הירקות. מערבבים.

5. מגישים את הירקות על אורז (מומלץ אדום) או קינואה.


תגובות