דלעת ועגבניות אפויות בטחינה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דלעת ועגבניות אפויות בטחינה

הדרך הטובה ביותר לשדרג את הדלעת בתנור היא לשדך אותה לעגבניות וטחינה

דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

1 ק"ג דלעת

5-4 עגבניות בשרניות קלופות

4 שיני שום פרוסות

3 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל גס

1 כף זעתר טרי

1 כף טימין טרי

לרוטב:

שליש כוס טחינה גולמית

1 כוס יוגורט כבשים

1 כף מיץ לימון

1 כפית שום כתוש

מלח, פלפל, כמון

2 כפות גרעיני דלעת מטוגנים

הוראות הכנה

1. לקלוף את הדלעת ולחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ.

2. לפזר בתבנית אפייה. לחתוך את העגבניות לשניים, להוציא את הגרעינים, לחתוך לקוביות גדולות ולהוסיף לתבנית.

3. לתבל עם זעתר, טימין, שמן זית, שום, לימון, מלח, פלפל ולערבב. לאפות בחום גבוה כ-20 דקות.

4. לערבב את כל חומרי הרוטב, לצקת מעל התבנית ולפזר גרעיני דלעת מטוגנים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות