מתכון |

דלעת ועגבניות אפויות בתנור בטחינה

הדרך הטובה ביותר לשדרג דלעת בתנור היא לשדך אותה לעגבניות וטחינה

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 1 ק"ג דלעת

  • 5-4 עגבניות בשרניות קלופות

  • 4 שיני שום פרוסות

  • 3 כפות שמן זית

  • מיץ מלימון אחד

  • מלח ופלפל גס

  • 1 כף זעתר טרי

  • 1 כף טימין טרי

  • שליש כוס טחינה גולמית

  • 1 כוס יוגורט כבשים

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1 כפית שום כתוש

  • מלח, פלפל, כמון

  • 2 כפות גרעיני דלעת מטוגנים

הוראות הכנה

1. לקלוף את הדלעת ולחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ.

2. לפזר בתבנית אפייה. לחתוך את העגבניות לשניים, להוציא את הגרעינים, לחתוך לקוביות גדולות ולהוסיף לתבנית.

3. לתבל עם זעתר, טימין, שמן זית, שום, לימון, מלח, פלפל ולערבב. לאפות בחום גבוה כ-20 דקות.

4. לערבב את כל חומרי הרוטב, לצקת מעל התבנית ולפזר גרעיני דלעת מטוגנים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ