מתכון: חמין צמחוני עם ארטישוק

עונת החמין, כמו הארטישוקים, נמצאת בשיאה - אז למה לא לשלב ביניהם? מגדל הארטישוקים נועם יעקבא ממושב ניר בנים עם חמין צמחוני מפתיע

נועם יעקבא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נועם יעקבא
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:קל
חמין צמחוני עם ארטישוקצילום: באדיבות נועם יעקובא

רכיבים

  • 1 כוס שעועית יבשה, שהושרתה יום במים
  • 1 כוס חומוס יבש, שהושרה יום במים
  • חצי כוס גריסי פנינה
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 6 לבבות ארטישוק טרי מנוקה וחתוך לרבעים
  • חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן לטיגון
  • 6 ביצים קשות מקולפות

הוראות הכנה

מטגנים בצל במעט שמן בסיר גדול עם תחתית עבה, עד שיזהיב.

בקערה גדולה מערבבים חומוס, שעועית, גריסי פנינה, תפוחי אדמה וארטישוק עם מלח ופלפל. מוסיפים לסיר עם הבצל המטוגן.

מערבבים קלות, מוסיפים מים עד כמעט כיסוי ומניחים למעלה את הביצים. אחרי שהמים רותחים משאירים על אש נמוכה מאוד או על פלטת שבת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ