עוף בטריאקי הכי קל בעולם

עוף בטריאקי ממתכון יפני שובה לב בפשטותו ובקלות ההכנה שלו

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף בטריאקי
עוף בטריאקיצילום: דרימסטיים
נירה רוסו
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

מתכון יפאני שובה לב בפשטותו ובקלות ההכנה שלו, מתוך האנציקלופדיה Asian Cook The, מאת לינדה דוזר בהוצאת Island books.

מלווים את העוף באורז לבן, פשוט, וגם, שימו לב, בקערית של פלחי תפוזים ובקערית נוספת של חרדל - ויש ארוחה. שמן השומשום הכהה מומלץ - אך אפשר להמירו בשמן רגיל.

רכיבים

  • 1/2 ק"ג חזה עוף, חתוך לרצועות
  • 2 כפות שמן שומשום

לקישוט ולתיבול:

  • קעריות עם "פילה" תפוז או קלמנטינה, חרדל ועלי ארוגולה (או חסה) קצוצים (לא חובה)

לרוטב:

  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית יין סאקה, או יין לבן חצי יבש
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 1/2 בצל קצוץ

הוראות הכנה

1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, משרים בה את נתחי העוף 15 דקות, או יותר. מוודאים שהאורז מוכן.

2. מחממים ווק עד שהוא לוהט ומוסיפים את שמן השומשום ומיד את נתחי העוף.

3. מקפיצים בווק הלוהט 5 דקות, ומגישים עם האורז והעלים, התפוזים והחרדל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ