מתכון: עוגיות נוטלה ומרשמלו של לייזה פאנלים

עוגיות מתוקות מחמישה מרכיבים בלבד, שיוצרות הרבה רושם בזכות המרשמלו הנמתח במרכז. הן אהובות על ילדים, אבל גם למבוגרים ההתמכרות מובטחת. מתכון של לייזה פאנלים, מתוך הספר: "קל, קל, קל"

חגית ביליה
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות נוטלה ומרשמלו של לייזה פאנלים
עוגיות נוטלה ומרשמלו של לייזה פאנליםצילום: חגית ביליה וגיא בהר
חגית ביליה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:15 עוגיות

5 מצרכים. פשוט וטעים. כשבמרכז העוגיות נח מרשמלו נמתח - טעים כל כך. התשובה של לייזה פאנלים לעוגיות אמסטרדם

מתכון של חגית ביליה, היא לייזה פאנלים, מתוך הספר "קל, קל, קל"

רכיבים

  • 1 כוס שוקולד נוטלה (280 גרם)
  • 1 ו-1/4 כוסות קמח (175 גרם)
  • 1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 8 חתיכות מרשמלו, חצויות

לקישוט: 

  • 50 גרם שוקולד מומס
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • סוכריות צבעוניות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים בקערה בעזרת לקקן את הנוטלה, הקמח, השמן, הביצה והחלמון הנוסף עד שמתקבל מרקם בוצי. מכניסים למקרר לצינון, לשעה. ניתן ליצור את התערובת גם במעבד מזון.

משמנים קלות את הידיים כדי למנוע מהבצק להידבק, ויוצרים כדורים בגודל מסטיק עגול. מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים גדולים, כי העוגיות מתפשטות באפייה.

אופים את העוגיות 8 דקות בדיוק, והן אמורות לצאת מהתנור כשהן רכות. מיד מטביעים בכל אחת מהן פיסת מרשמלו.

אם רוצים לקשט את העוגיות, מחממים את השמנת המתוקה יחס עם השוקולד בקערה חסינת חום במיקרו. עוצרים כל כמה שניות לוודא שהשוקולד לא נשרף. מערבבים עד שמתקבל רוטב שוקולד. מזלפים מעל כל עוגייה מעט שוקולד, ומפזרים סוכריות. 

מאפשרים לעוגיות להתקרר במשך כרבע שעה בטמפרטורת החדר. כשהן מתקשות מחלצים אותן מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. 

אם נשארות עוגיות, ניתן לשמור אותן בקופסה אטומה. 

תגובות