מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס של לייזה פאנלים

עוגיות שוקולד צ'יפס הן קלאסיקה שאף פעם אין יותר מדי ממנה. אפשר להכין אותן קטנות או גדולות, ובכל מקרה המתכון יוצא כמו שצריך פעם אחר פעם, בקיצור: עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות שיש. מתכון של לייזה פאנלים, מתוך הספר: "קל, קל, קל"

חגית ביליה
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות שוקולד צ'יפס של לייזה פאנלים
עוגיות שוקולד צ'יפס של לייזה פאנליםצילום: חגית ביליה וגיא בהר
חגית ביליה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

בחיי, אלו עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות שיש. אפשר להכין עוגות שוקו צ'יפס קטנות רגילות (עיגולים בגודל מסטיק עגול) ואפשר גדולות (בגודל פינג פונג).

מתכון של חגית ביליה, היא לייזה פאנלים, מתוך הספר "קל, קל, קל"

רכיבים

  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס
  • אופציה: 100 גרם סוכריות שוקולד צבעוניות או סוכריות צבעוניות לקישוט עוגה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח, ומניחים בצד. 

ממיסים בסיר קטן את קוביות החמאה. מסירים מהאש ומצננים כ-5 דקות. 

מוסיפים לחמאה המומסת את הסוכר הלבן והחום, תמצית הווניל והביצים, ומערבבים היטב. 

מעבירים את תערובת החמאה לקערת הקמח, ומערבבים יחד עם לקקן או לשים עם הידיים. 

מוסיפים לקערה את השוקולד צ'יפס, ומערבבים הכל היטב עד שנוצרת תערובת אחידה. 

יוצרים מהבצק עיגולים שווים בגודלם. משטחים אותם קלות עם היד. בשלב הזה אפשר להדביק לכל עוגייה 3-5 סוכריות שוקולד צבעוניות, או לגלגל כל עוגייה בקערה עם סוכריות צבעוניות לקישוט עוגה. מסדרים את העוגיות במספר תבניות במרווחים גדולים. 

אופים 8 דקות בדיוק. העוגיות יוצאות רכות, כך שניתן לנעוץ בהן עוד סוכריות שוקולד או שוקולד צ'יפס, אם רוצים. מאפשרים לעוגיות להצטנן במשך כרבע שעה. כשהן מתקשות אפשר לחלץ אותן מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה. 

עוגיות שוקולד צ'יפס של לייזה פאנלים

תגובות