מתכון לילדים: סושי חביתושי של לייזה פאנלים

הפיתרון למונוטוניות של חביתה-סלט-גבינה לארוחת הערב מגיע בכלל מהמטבח היפני, כשמגלגלים הכל לסושי ביתי, טעים וקליל. מתכון של לייזה פאנלים לארוחת ערב, מתוך הספר: "קל, קל, קל"

חגית ביליה
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סושי חביתושי
סושי חביתושי של לייזה פאנליםצילום: גיא בהר וחגית ביליה
חגית ביליה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

ילדים, תחשבו רגע מה יצא אם ניקחאת ארוחת הערב הרגילה שלנו: חס"ג (ראשי תיבות של חביתה, סלט, גבינה) ונגלגל אותה לסושי - בדיוק: סושי חביתושי! זה ענ"ק(ראשי תיבות של עולמי, נפלא וקל)!

מתכון של לייזה פנאלים, מתוך הספר: "קל, קל, קל" בהוצאת מודן

תגיות:

רכיבים

לחביתה:

  • 2 ביצים
  • 1 כף מים
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 כפות שמן או קוביית חמאה נדיבה לטיגון

לסלט:

  • 6עגבניות שרי, חתוכות לקוביות הכי קטנות שאפשר
  • 1 מלפפון, קלוף וחתוך לקוביות הכי קטנות שאפשר
  • 1 גזר, קלוף ומגורר בפומפייה
  • 1/4 פלפל אדום, חתוך לקוביות הכי קטנות שאפשר
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף גדושה גבינה לבנה או לאבנה למריחה

הוראות הכנה

טורפים יחד בקערית את המרכיבים לחביתה, חוץ מהשמן. 

מחממים במחבת טפלון רחבה את השמן, ומטגנים את החביתה משני הצדדים, כך שתצא דקיקה ושחומה. 

מערבבים בקערה את כל הירקות לסלט, ומתבלים בלימון, שמן זית ומלח.

מורחים בזהירות את הגבינה הלבנה על החביתה, מפזרים מעל סלט ומגלגלים כמו סושי. חותכים לפרוסות ומגישים. 

תגובות