מתכון: פנקייק יוגורט אוורירי

מתכון לפנקייק יוגורט מפתיע שפופולרי באותה מידה בקרב ילדים ובקרב תלמידים בבית ספר לבישול. הוא קל להכנה עם הקטנים, המרכיבים זמינים בכל בית, והתוצאה אוורירית בטירוף

דניאל שליט, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פנקייק יוגורט של דניאל שליט
פנקייק יוגורט של דניאל שליטצילום: דניאל שליט
דניאל שליט, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-20 פנקייקים קטנים

כשלמדתי בישול לפני 20 שנה ב-Culinary Institute of America, השיעור הכי קשה היה ארוחת הבוקר. לא כי חומר הלימוד היה מורכב, אלא כי היינו צריכים להתחיל את ההכנות ב-3 לפנות בוקר, כדי להגיש אותה לשאר התלמידים ב-7:00. 

הכנו בין היתר את כל סוגי מאפי הבוקר, בהם קרואסונים, מאפינס וסקונס, אבל ה-Buttermilk Pancake תמיד היה הכי פופולרי. הוא אוורירי בטירוף, ומוגש לרוב עם תוספת של מייפל ובייקון. המתכון הזה מככב אצלי במטבח עוד מימי הרווקות, ועכשיו כשיש לי ילדות, אנחנו מכינים אותו כמעט בכל שבת. 

ביום השלישי לחופשת הקורונה הכפויה החלטנו להכין פנקייק. שיניתי ופישטתי את המתכון המקורי ועכשיו זה קל מאוד להכין עם הילדים ובלי חומרים אקזוטיים יוצאים פנקייקים אווריריים בטירוף שמתחסלים יותר מהר ממהירות התפשטות הקורונה.

רכיבים

  • 1 כוס קמח מלא או לבן (140 גרם)
  • 2 גביעי יוגורט (300 גרם)
  • 2 כפות סוכר חום (40 גרם) - אם אוהבים מתוק, אפשר להוסיף עוד סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)
  • 1 קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים בגודל L
  • 2 כפות שמן (40 גרם)
  • 1/2 כוס חלב (100 מ״ל)
  • סירופ מייפל, דבש או סירופ שוקולד להגשה

כלים:

  • קערה לערבוב
  • ספריי שמן או שמן ונייר סופג
  • מחבת טפלון

הוראות הכנה

מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח בקערה. 

מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי, כך שאין בעיה אם נשארים גושים קטנים.

התערובת צריכה להיות די סמיכה. אם היא דלילה, אפשר להוסיף מעט קמח. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב. 

מחממים מחבת טפלון לחום בינוני-נמוך, ומשמנים אותה בשמן. מספיגים את שארית השמן עם מגבת נייר. לחלופין, מרססים עם מעט ספריי שמן.

יוצקים מהבלילה למחבת בעזרת כף. חשוב לשמור על רווחים כי כל פנקייק מתרחב מעט. ממתינים עד שמתחילות להופיע בועות על פני השטח ועד שהן מתפוצצות קלות. הופכים ומטגנים עוד 2-3 דקות. 

שימו לב: במתכון המקורי שמנו רק 2 כפות סוכר. מי שאוהב פנקייקים מתוקים מאוד יכול להוסיף עוד סוכר, אבל אני אוהב לתת את המתיקות בסוף עם מייפל או דבש.

הפנקייקים של דניאל שליט

דניאל שליט הוא בוגר ריאליטי הבישול "משחקי השף" וכן הוא שף יועץ קולינרי

תגובות