פיצה ביתית: מתכון להכנה עם הילדים

הילדים משועממים ורעבים? הכינו פיצה ביתית. השף גיא בז'ור ממסעדת תלפיות רתם את ילדיו למטבח ויחד הם לשו את הבצק, חתכו תוספות ואפילו הכינו רוטב לפיצה

גיא בז'ור, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פיצה משפחתית של גיא בכור
פיצה משפחתית של גיא בכורצילום: גיא בכור
גיא בז'ור, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:פיצה משפחתית גדולה או 3 פיצות אישיות

הרעיון היה פשוט: להפעיל את הילדים בימי חופשת הקורונה. כשהרעב הציק חשבנו מיד על הכנת בצק לפיצה, אבל הוא חייב להיות קליל שאפשר לעשות עם הילדים בקלות. אפשר להכין רוטב פיצה בעצמכם (זה קל, אל תוותרו) או להסתפק ברוטב מוכן כמו שניתן למצוא בסופר.

החומרים במתכון מספיקים לפיצה משפחתית גדולה, אך אם עושים את זה כפעילות יחד עם הילדים זה יכול להספיק  לשלוש פיצות אישיות יפות ואף יותר.

____

גיא בז'ור הוא שף מסעדת תלפיות בשוק תלפיות בחיפה וכן שף פרטי עד הבית

תגיות:

רכיבים

לבצק:

  • 2.5 כוסות קמח (לבן, או קמח לפסטה, פיצה)
  • 3/4 כוס מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח שולחן
  • 2 כפיות אבקת אפייה

לרוטב עגבניות:

  • אפשר לקנות רוטב עגבניות לפסטה של mutti או אם רוצים לשדרג:
  • 8 עגבניות חלוטות (בלי גרעינים)
  • חצי בצל לבן קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות שמן זית
  • חצי כוס מים

לתוספות:

  • 120 גרם גבינת מוצרלה מגוררת, אם אין אז צהובה
  • תוספות כמה ואיך שרוצים

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים הכל עד קבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק ומניחים לנוח בצד למשך 20 דקות ואז מרדדים היטב (זה בצק שמתאים יותר לפיצה דקה).

הכנת הרוטב עגבניות:

אם קניתם רוטב עגבניות לפסטה מוכן דלגו על השלב הזה, אם רוצים לשדרג:

מחממים שמן זית, מטגנים מעט את הבצל ואת השום עד להזהבה, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, מים ואז תבלינים.

מצמצמים מעט וטוחנים הכל למרקם חלק.

הרכבת הפיצה:

אחרי שמרדדים את הבצק, מפזרים את הרוטב על כולו ומורחים היטב.

על הרוטב מפזרים את הגבינה המגוררת, אפשר להשתמש בצהובה אם אין מוצרלה ותוספות שאוהבים - אנחנו השתמשנו בסלמי, פלפלים, בצל ועוד.

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים במשך של 12 דקות.

תגובות