מתכון: תבשיל פתיתים ועוף כמו של פעם

קיבלתי המון בקשות מחברים לתבשילים טובים שאפשר להכין בקלות ובמהירות לכל בני הבית וינצל את כמויות הפתיתים שנקנו. ואז נזכרתי ב"טובשילים" של פעם: ארוחה שלמה בסיר אחד

מיכל שמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
4
מיכל שמיר

בשיחה עם חברים לפני כמה ימים הם אמרו לי שהם ממש מתפתים להושיט יד למדפי המזון המהיר ולמקפיאים בסופר, ובכך להקל במעט על העומס הנלווה להכנת אוכל לנו ולילדים. תיכף ומיד רשמתי להם את המתכון הזה, והם ניסו, טעמו ופסקו: "לבלוג".

כל מי שהיה ילד בשנות ה-90 (או כל מי שהיה בתנועת נוער כלשהי) זוכר פתיתים מופלאים בשם - "טובשילים". למעשה מדובר היה בפתיתים עם תבלינים וירקות מיובשים, עם טונות של חומרי טעם, משפרי טעם ומשמרים.

אבל בילדות כמו בילדות- כנראה שהסיטואציה הפכה אותם למופלאים והם נשמרו אצלי כך במגירות הנוסטלגיה. אני לא באמת יודעת לומר אם הם באמת היו כל כך טעימים או שהזיכרון הפך אותם לכאלו, קרוב לוודאי שהיום הייתי מעקמת פרצוף אם הייתי טועמת אותם. בכל אופן - התוצאה שלפניכם קצת יותר אלגנטית ומזינה.

פתיתים "טובשילים"צילום: מיכל שמיר

מדובר בארוחה בסיר אחד (חלילה שלא תעשו יותר מדי כלים) שכוללת בתוכה גם פחמימות וגם חלבון - וכרגיל, מותאמת לפיות קטנטנים ומבוגרים כאחד.

המתכון מניב כמות יפה של מנות, אם אתם רוצים פחות, פשוט הפחיתו בחצי את הכמות.

כמה דברים חשובים:

בצל- אל תוותרו על שלב השחמת הבצל. ההשחמה יוצרת טעם מתוק וייחודי לתבשיל.

קינמון- לא להפריז! ואני אומרת זאת עם כל הכוונה שבעולם. המנה לא צריכה להיות בטעם של , אלא רק עם רמז של קינמון.

הדרגה - חשוב לעקוב אחר סדר הוספת המרכיבים לסיר. כל מרכיב צריך את הזמן וההשחמה שלו. אם תכניסו הכל בבת אחת, ייווצר תבשיל "מכובס" בטעמו.

צמחונים? טבעונים? בהחלט ניתן להוריד את העוף, הוא עדיין יהיה סופר טעים. על מנת שתהיה זו ארוחה מאוזנת, אני ממליצה לשים במקום העוף עדשים שחורות בשלב הוספת הפתיתים.

תגיות:

רכיבים

  • 1 בצל גדול מאוד או 2 קטנים
  • 600-700 גרם חזה עוף טחון או בקר טחון או חצי חצי
  • 2 קישואים או זוקיני (הסוג הירוק כהה) קטנים
  • 2 וחצי כפות סילאן או דבש
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4-1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כפית קינמון
  • 1 חבילת פתיתים בצורת "קוסקוס"
  • 4 כוסות וקצת (1 ליטר) מים רותחים
  • מעט שמן קנולה לטיגון
  • *גיוון- לקבלת טעם יותר עמוק- אפשר להוסיף כף רוטב סויה עם הוספת הסילאן ו/או הדבש לסיר

הוראות הכנה

מה עושים?

קוצצים את הבצל ואת הקישוא או הזוקיני לחתיכות קטנות.

מחממים סיר עם מעט שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד להשחמה והזהבה על להבה גבוהה.

בזמן הזה גם מרתיחים מים בקומקום (אנחנו נצטרך מים רותחים לפתיתים).

מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא מלבין לגמרי. בזמן הטיגון, מועכים היטב עם כף עץ על-מנת "לפורר" את העוף לחתיכות קטנטנות.

מוסיפים את הקינמון, דבש או סילאן, מלח, פלפל וקוביות הזוקיני. ומערבבים קלות.

*אם רוצים טעם עמוק יותר- אפשר להוסיף גם כף רוטב סויה בשלב זה.

מוסיפים את הפתיתים והמים הרותחים, מערבבים קלות, מנמיכים את הלהבה ומכסים.

מבשלים מכוסה כ-10 דקות ומכבים את הלהבה.

משאירים את הסיר מכוסה לפחות 10 דקות לפני שאוכלים (כך, הפתיתים יספגו את כל המים ויהיו מבושלים כמו שצריך).

התבשיל משתבח עוד יותר ביום למחרת.

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: 

תגובות