התוספת שתופסת: מתכון לטבעות בצל אפויות

טבעות בצל אפויות עם ציפוי פטנט מיוחד וטעים שלא ישאירו אתכם אדישים. מתאימות כנשנוש או כתוספת ונפלאות להכנה עם ילדים

מיכל שמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טבעות בצל
מיכל שמיר

לא היתה לי דקה לעצמי בשבועיים האחרונים, כמו לרבים מאיתנו. יש לי שתי בנות בגילאים שונים שמצריכים פעילויות שונות והייתי עסוקה עד מעל הראש בלארגן פעילויות תואמות לכל אחת ואחת מהן, וגם להשחיל קצת עבודה בתוך כל הכאוס.

אני יודעת שזה לא תירוץ, אבל בחיי, שלא היתה לי דקה לעצמי. בין התקף זעם להתקף זעם (של הקטנה בבית, לא שלי), הבנתי שה-י-ו-ם אני כותבת עוד מתכון. ויהי מה. "היום" הפך למחר, ו"מחר" הפך למחרתיים. כי בסוף כל יום, כל מה שעשיתי הוא רק להיכנס למיטה, להניח ראש על הכרית ולצלול לשינה עמוקה.

וברגעי הנים לא נים (שם תמיד מתרוצצות כל המחשבות, ואני חושבת כמה חבל שאין אפליקציה שמתמללת אותן), הבנתי שצריך עכשיו אוכל קליל, פשוט, ואם אפשר להכין אותו עם הילדות- מה טוב. אחרי שמיצינו מנות אחרות, נזכרנו בחיבתנו לטבעות בצל.

טבעות בצל אפויות עם ציפוי פטנט מיוחד וטעים שלא ישאירו אתכם אדישים. מתאימות כנשנוש או כתוספת ונפלאות להכנה עם ילדים.

כמה דברים חשובים

סוד הפריכות - קורנפלקס (הצהוב הרגיל) ונייר אפייה משומן קלות הם אלה שיתנו לטבעות הבצל האלו את "הקראנץ׳" בנגיסה. אם משתמשים בפירורי לחם רגילים, טבעות הבצל לא יצאו פריכות, אלא נבולות ורכות. 

את נייר האפייה משמנים קלות בשמן זית לפני הכנסת טבעות הבצל לתנור, מה שמבטיח פריכות נהדרת.

תיבול הבלילה – אני אוהבת מאוד את טעם הפפריקה המעושנת. אפשר גם להשתמש בפפריקה רגילה אם לא אוהבים.

נמנעים מגלוטן? אין בעיה להחליף את פירורי הלחם בקמח תירס או עוד קורנפלקס (מוכרים כיום קורנפלקס נטול גלוטן בסופרים).

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: 

תגיות:

רכיבים

  • בצל אחד גדול מאוד
  • 2 כוסות קורנפלקס
  • 1 כוס פירורי לחם (עדיף פירורי גריסיני, הם יותר טעימים)
  • 1 ביצה (גודל L)
  • גביע יוגורט קטן (150 מ"ל), או 3/4 גביע רגיל של 200 מ"ל
  • 1/4 כוס קמח רגיל
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

במעבד מזון טוחנים את הקורנפלקס עד לקבלת פירורים.

אין לכם מעבד מזון או אולי אתם רוצים לתת גם לילדים משהו לעשות? אין בעיה. הכניסו את הקורנפלקס לשקית וסיגרו היטב. חבטו בשקית בעזרת מערוך עד לקבלת פירורי קורנפלקס.

מערבבים יחד את פירורי הקורנפלקס עם פירורי הלחם.

מחממים תנור על חום גבוה (230 מעלות).

חותכים את הבצל לפרוסות עבות (1-1.5 ס"מ) לרוחבו. אין צורך לקלף את הבצל, כשחותכים אותו לרוחבו אפשר בקלות להסיר את הקליפה.

מפרידים את הבצל לטבעות (נזהרים לא לשבור אותן בטעות).

מכינים את הבלילה לציפוי:

מערבבים בקערה את היוגורט, הביצה, הקמח, הפפריקה, הפלפל והמלח.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו עם שמן זית (אפשר למרוח עם היד או עם נייר סופג).

מצפים את טבעות הבצל:

מכינים מראש שני מגשים או קערות רחבות. אחד עם בלילה ואחד עם פירורים. טובלים כל טבעת בצל בבלילה (אפשר את כולן בבת אחת) ואז בפירורים, ממש כמו שמכינים . מוודאים שכל טבעת מכוסה היטב בבלילה וציפוי ומניחים אותן בתבנית עם נייר האפייה המשומן.אופים כ-20-25 דקות, עד שטבעות הבצל זהובות ויפות.

מומלץ להגיש עם פלחי לימון ושמנת חמוצה עם קצת טבסקו או מיונז.

תגובות