מתכון: לחמניות גן משודרגות

לקחנו את המתכון ללחמניות של הגן ושדרגנו אותו. המתכון לכאורה מערבב בין עולמות שאינם שייכים זה לזה, אבל השילוב של שוקולד לבן שמתקרמל באפייה וטימין שנותן ארומה מעושנת, יוצרים תוצאה מושלמת לשבת בבוקר

דניאל שליט, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לחמניות חלה של דניאל שליט
אפשר גם כחלה ארוכה או כלחמניות מענגותצילום: דניאל שליט
דניאל שליט, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

בימים של חוסר ודאות יש משהו מאוד מרגיע ומנחם באפיית לחם. אולי היכולת לייצר אוכל מחיטה ומים פונה לאיזה זיכרון שבטי קדום שטבוע בנו, ונוסך בנו תחושת ביטחון. 

היום החלטתי להכין לחמניות ביחד עם הבנות. כל הורה לילדים בגן מכיר את הרוטינה של אפיית חלות בשישי. שיחקתי עם המתכון לא מעט, ובווריאציה הזו המרקם יוצא משהו בין חלה לעוגה. שמן הזית והטימין נותנים "קיק" נחמד, והשוקולד הלבן מתקרמל באפייה. התוצאה מושלמת עם קצת חמאה בשבת בבוקר.

אפשר לגוון איך שרוצים, וללכת יותר לכיוון המלוח או לכיוון המתוק. אפשר לוותר על הטימין ועל השוקולד והתוצאה תהיה מצוינת. אפשר לעבוד עם מיקסר עם וו לישה, אבל גם למי שאין, יוכל להכין את המתכון, כמוני, עם לישה ידנית. התהליך מרגיע מאוד ומעסיק היטב את כל בני הבית. 

רכיבים

  • 3 כוסות קמח שמרים (400 גרם)
  • 1 כוס ועוד 1 כף חלב פושר (230 מ״ל)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן עלי טימין מופרדים
  • חופן זרעי חמניה לא קלויים
  • 1/4 כוס פצפוצי שוקולד לבן (לא חובה)
  • 1 חלמון וקצת חלב להברשה
  • אופציונלי: 1 כפית משפר אפייה (זהו תוסף גלוטן ואנזימים שעוזרים ליצור בצק נוח ותפוח - ניתן להשיג בכל סופר גדול במקררים לצד השמרים הטריים)

הוראות הכנה

מערבבים בקערה אחת את הקמח, הסוכר, המלח, הטימין ומשפר האפייה, אם משתמשים.

מוסיפים את החלב והשמן, מערבבים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק יחסית. מניחים בקערה משומנת במעט שמן זית ומכסים במגבת.

מתפיחים במקום חמים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. אני התפחתי בחדר  הכביסה, כשהמייבש פעל, מה שיצר סביבה חמה ולחה.  

מחלקים את הבצק ומעצבים ללחמניות. אפשר לעשות כל מני צורות, הן לחמניית סופר עגולה או חלת צמות קטנה. אני חילקתי לשלוש צמות קטנות (פשוט חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 1 ס"מ ) ואפשר גם גדולות אם רוצים חלה אחת ארוכה. יוצרים מכל חלק גליל ארוך בעדינות וקולעים לצמה. ביו טיוב קיימים לא מעט סרטי הדרכה שמסבירים איך עושים זאת. תוך כדי קליעה, מפזרים בין הגלילים פצפוצי שוקולד לבן. 

בשלב זה מחממים תנור ל-160 מעלות. 

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בחלמון. מפזרים מעל את גרעיני החמנייה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת בטמפרטורת החדר. 

אם עושים חלה אחת גדולה אופים בתנור החם כ-45 דקות. אם עושים לחמניות חלה קטנות אופים בחום של 180 מעלות למשך של כ-20 דקות, או עד להזהבה. מוציאים את החלות ומצננים על רשת. בוצעים חתיכה ואוכלים עם או בלי חמאה. 

לחמניות חלת חלב ושמן זית עם טימין ושוקולד לבן

דניאל שליט הוא בוגר ריאליטי הבישול "משחקי השף" וכן הוא שף יועץ קולינרי

תגובות