מתכון: סינייה כדורי בשר, חצילים וטחינה

סינייה בתנור עם חצילים, קציצות ורסק עגבניות חמצמץ היא אחד הדברים היותר מוצלחים שניתן לעשות עם בשר טחון. כאן עושים שימוש בתערובת של עגל וטלה לתוצאה עסיסית במיוחד. מתכון של רועי תבור ממסעדת מרינדו

רועי תבור, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רועי תבור, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
סינייה כדורי בשר ועגבניותצילום: הילית צידון

תגיות:

רכיבים

לבשר:

  • 3 חצילים
  • שמן זית
  • 1 קילו בשר טחון (עדיף טחון מעורב טלה ועגל)
  • 4 שיני שום
  • חופן גדוש פטרוזיליה
  • חופן גדוש נענע
  • חתיכת פלפל ירוק חריף (הכמות תלויה במידת החריפות המתאימה לכם)
  • 5 כפות צנוברים
  • 1 כף בהרט
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית גדושה מלח

לטחינה:

  • 1 כוס טחינה אתיופית גולמית
  • 1 לימון סחוט
  • 1 כוס מים קרים
  • מעט מלח
  • 1 כפית שום כתוש

לרסק:

  • 2 עגבניות
  • חתיכת פלפל ירוק חריף
  • מעט מלח

הוראות הכנה

חוצים את החצילים ומברישים אותם בשמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות, לחצי שעה או עד השחמה. מוציאים מהתנור ומחלצים את בשר החציל מקליפתו. מניחים לבשר החציל להצטנן ולהגיר נוזלים.

מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות.

קולים את הצנוברים שתי דקות במחבת, עד שמופיעים עליהם סימני צריבה. 

במעבד מזון טוחנים יחד את השום, הפטרוזיליה, הנענע, הפלפל הירוק, הצנוברים הקלויים והתבלינים. מוסיפים את הבשר וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות ואחידות.

מכינים את הרסק: טוחנים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון

מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם הלימון, המלח והשום. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים ומערבבים עד שהכל מתאחד. 

מרכיבים את המנה: בתחתית תבנית חסינת חום מסדרים את בשר החצילים הקלויים. מעליהם יוצקים מחצית מהטחינה, ומעל מחצית מהעגבניות המרוסקות. מעל מניחים את הקציצות. מכניסים לתנור החם, ואופים במשך 20-25 דקות. 

יוצקים את יתרת הטחינה על המנה המוכנה, ומעל את רסק העגבניות. ניתן להוסיף עוד צנוברים, פטרוזיליה ונענע קצוצות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ