תבשיל עוף איטלקי בפיתה

מנה מושחתת של עוף עסיסי בבישול ארוך שמוגש במקור בתוך כיס פיצה פציח, אבל בצוק העתים ולעת מצוא – תהפוך הפיצה לפיתה, ולתפארת אייל שני

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
תבשל עוף בפיתה
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קל

אחת המנות שאני הכי אוהבת ברומא היא הטרפיצינו של סטפאנו קליגארי, מעין כיס פיצה במילוי תבשיל ציידים – מושחת ופריך מבחוץ, נימוח ועסיסי מבפנים. אמנם המצב לא מאפשר לי להכין כיס מושחת כזה בעצמי כרגע, וכאמור - באלתור עסקינן. אם אייל שני מכניס הכל לפיתה, גם אני יכולה. כל מה שצריך זה זמן ומעט חומרי גלם.

רכיבים

הוראות הכנה

בסיר רחב מטגנים קלות את הירקות הקצוצים, מוסיפים את נתחי העוף, כשהעור פונה את תחתית הברזל לצריבה ולהגרת השומן.

אחרי מספר דקות של טיגון מצד אחד, מסובבים ומטגנים את הצד השני, עוד כחמש עד עשר דקות, עד גוון שזוף של העוף.   

מוסיפים את היין ובהמשך מוסיפים גם מים, פלפל, עלי דפנה ורוזמרין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כארבע שעות.

התבשיל מוכן כשמחצית מכמות הנוזלים הצטמצמה ואם נוגעים בעוף הוא מתפרק.

מפרקים את העוף מהעצמות.

הרכבת המנה:

חותכים פיתה לשניים ומניחים על מחבת פסים משומנת עם מעט שמן זית. צורבים משני הכיוונים, כך שנוצר מעין קראסט מבחוץ אבל הפיתה עדיין רכה ונימוחה מבפנים.

גרסת המקור, הטרפיצינו של סטפאנו קליגארי ברומא, מנה שבבסיסה כיס פיצה במילוי תבשיל ציידים עשוי עוףצילום: מיכל מילרד

ממלאים את הפיתה בתבשיל העוף כף שתספוג אליה את המיצים, ומגישים.

מיכל מילרד

מיכל מילרד היא שף קונדיטורית ישראלית המתגוררת ברומא ומדריכה סדנאות בישול וטיולים באיטליה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ