מתכון: לחמניות שומשום מלא וטחינה של ארז קומרובסקי

השילוב של זרעי שומשום וטחינה נותן ללחמניות הללו טעם ומרקם שממלאים את החך בהנאה המזכירה אכילת חמאת בוטנים בכפית. מתכון מתוך הספר "אפייה מהירה"

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קל
12 לחמניות
לחמניות שומשום וטחינה של ארז קומרובסקיצילום: ארז בן שחר

רכיבים

  • ¾1 כוסות קמח תופח

  • 1 כפית מלח ים

  • ½ כפית פלפל שחור גרוס

  • ½ כוס שומשום מלא, קלוי במחבת יבשה

  • 2 ביצים בגודל בינוני (M)

  • 2/3 כוס טחינה גולמית (80 מ"ל)

  • ½ כוס מי סודה

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (כדאי להצמיד את הנייר לתבנית בעזרת מעט חמאה רכה או שמן). 

מערבבים בקערה גדולה את הקמח התופח, המלח, הפלפל וזרעי השומשום הקלויים.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים, הטחינה ומי הסודה לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח ובעזרת מזלג מערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים בצד 5 דקות.

מניחים בתבנית כפות גדושות מהבצק, במרחק מה זו מזו, ומפדרים את פני הבצק במעט קמח. אופים בתנור החם 15-20 דקות. מעבירים לצינון על גבי רשת.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ