מתכון

עוגת סושי עם עוף טריאקי ואגוזי קשיו

המנה האידיאלית למי שאוהב סושי אבל בלי דגים

נירה רוסו
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת סושי
עוגת סושי עם עוף טריאקי ואגוזי קשיו
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:למנה אחת

"את עוגת הסושי המיוחדת שלי מכינים בעזרת אביזר ששאלתי מהמטבח המערבי - טבעת מתכת בקוטר 6 ס"מ המשמשת בדרך כלל לטיגון פנקייק או ביצת עין", כתבה השפית איה אימטני ז"ל, אבל אפשר להשתמש גם בקערית בצורת כיפה עגולה. "המנה הזאת אהודה על כולם ומתאימה בעיקר למי שמחפש אלטרנטיבה לדגים - אם כי ניתן כמובן לגוון אותה עם כל סוג של דג נא או מלית אחרת. את הסושי הזה מכינים ישר על צלחת ההגשה, מכיוון שאחרי שהוא מוכן, לא כדאי להזיז אותו".

רכיבים

  • 1 עלה של חסת משי
  • 6 כפות אורז סושי

לטריאקי עוף ואגוזי קשיו:

  • 1 כף בשר עוף מחלק תחתון, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 1 כף אגוזי קשיו קצוצים
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • עירית קצוצה לקישוט
  • טבעת מתכת מס' 6 (או קערית מעוגלת בצורת כיפה, שהורטבה מעט)

הוראות הכנה

לפני שמתחילים להכין את הסושי יש להכין את המילוי: משמנים מחבת במעט שמן תירס ומטגנים את העוף קלות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את אגוזי הקשיו וממשיכים לטגן למשך חצי דקה. מוסיפים את רוטב הטריאקי וממשיכים לבשל על חום בינוני עד שהעוף מזוגג והרוטב מצטמצם לכדי מחצית מהכמות המקורית. אפשר להשתמש במילוי כשהוא חם או קר.

מניחים עלה חסה שלם על צלחת ההגשה. שוטפים את טבעת המתכת במים קרים ומייבשים במגבת נייר. מניחים על עלה החסה.

ממלאים את הטבעת בחצי מכמות האורז, ומהדקים קלות.

מפזרים על האורז שכבה של המילוי.

מניחים את האורז הנותר על גבי המילוי ויוצרים שכבה נוספת.

לוחצים על האורז קלות באמצעות האגודלים כדי שלא יזוז, ושולפים בעדינות את הטבעת.

מניחים כף נוספת של המילוי על האורז.

מקשטים בעירית ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ