שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זוהר בר און, שף אורח
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:קל
הפלאפל של זרזירצילום: פאולין שובל

רכיבים

  • 1/2 קילו גרגירי חומוס מסוג הדס (ניתן לקנות בחנויות תבלינים)
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל גדול
  • 5 שיני שום
  • 1.5 כפות מלח גס
  • 1/2 כף פפריקה
  • 1/2 כף פלפל שחור
  • 1/2 כף חוואייג' למרק
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

משרים את גרגרי החומוס לפחות 12 שעות, במהלכן מסננים את המים וממלאים מחדש לפחות 3 פעמים. לאחר 12 שעות, שוטפים את הגרגירים ומניחים במסננת לייבוש. 

טוחנים את הגרגירים דק במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה. 

טוחנים את הבצל, מוסיפים אליו את השום, הפטרוזיליה והכוסברה וממשיכים לטחון עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התבלינים ואבקת האפייה, ו-1/2 כוס מים. טוחנים. 

מוסיפים כעת את פירורי הלחם ו-1/2 כוס מים נוספת. ממשיכים לטחון. 

מעבירים את העיסה לקערה עם הגרגירים הטחונים, ומערבבים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מצננים במקרר במשך כשעתיים. 

כעבור שעתיים, יוצרים כדורים ומגנים בשמן עמוק, או על תבנית מרופדת בנייר אפייה, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהם משחימים. 


תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ