מתכון

סלט חסה במיטבו של רות סירקיס

סלט חסה במיטבו חוגג על הטעמים הטבעיים של מיני חסות טריות ופריכות, עשבי תיבול טריים, רוטב טוב העשוי משמן זית משובח וחומץ מעולה

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט חסה
סלט חסהצילום: לימור לניאדו תירו
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5 סועדים

מתוך ספר הסלטים העולמיים של רות סירקיס שמצליח, כרגיל אצלה, לנתח בדיוק את כל המגמות להגשת ירקות טריים ומבושלים בחתך אמצע מדויק של אוכלוסיית ישראל (צילומים: יונתן בלום; הפקת צילומים: תמר סירקיס אקרמן; בישול והכנת מנות: רות סירקיס ותמר סגרי).

"סלט חסה במיטבו חוגג על הטעמים הטבעיים של מיני חסות טריות ופריכות, עשבי תיבול טריים, רוטב טוב העשוי משמן זית משובח וחומץ מעולה. סלט כזה מזמין תוספות כמו קרוטונים פריכים וגם מרכיבים מיוחדים כמו פרוסות לבבות דקלים, גרגירי רימון, קוביות מנגו, תאנים, תותים או כל מרכיב מעולה ומיוחד".

רכיבים

לסלט:

  • 2 לבבות חסה משי
  • חסה אדומה
  • חסה מתולתלת
  • 2 כוסות רוקט (ארוגולה)
  • 2 גבעולי ריחן (בזיליקום)
  • 4 גבעולי פטרוזיליה טרייה

לרוטב:

  • 3 כפות חומץ פטל
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, קצוצה וכתושה
  • מלח-ים ופלפל לבן, גרוס

לקישוט:

  • 1 כוס קרוטונים מטוגנים
  • 4 לבבות דקלים, פרוסים
  • חצי כוס גרגרי רימון

הוראות הכנה

1. להכנת הרוטב טורפים את החומץ עם מלח ופלפל, מוסיפים את שמן הזית והשום וטורפים עד שנוצר רוטב אחיד.

2. שוטפים את עלי החסה (רצוי במתקן ביתי השוטף את החסה ומנקז את הנוזלים). מייבשים במגבות נייר ושומרים בשקית ניילון במקרר כמה שעות כדי שהעלים יהיו פריכים.

3. להרכבת הסלט שמים בקערת סלט גדולה את עלי החסה. יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים בעדינות בכפות סלט.

4. זורים למעלה את הקרוטונים, מניחים פרוסות של לבבות דקלים, ומפזרים גרגרי רימון אדומים. מגישים מיד.

תגובות