חסה צרובה בגריל עם רוטב קיסר משובח

לא רק פלפלים, בצל או עגבניות יכולים לעלות על המנגל, אלא גם חסה בגריל שיחד עם רוטב קיסר משובח תגלה לכם צד אחר שלא הכרתם

ניו יורק טיימס
סם סיפטון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
חסה צרובה
ניו יורק טיימס
סם סיפטון
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
ל- 4 סועדים

חסה נצלית יפה מאוד בגריל. מרכז העלים שלה מתרכך קלות והקצוות שלהם נחרכים. מרירותם מהווה ניגוד נהדר לפיקנטיות המתקתקה של הרבה מזונות צלויים. הרוטב שניתן במתכון הזה דומה לרוטב קיסר — החרדל והמיונז משמשים כחומרים מתחלבים, והאנשובים, השום והחומץ מעניקים את המליחות והחמיצות הנחוצים. כשאתם שופכים את הרוטב על העלים, ודאו שהוא נכנס ברווחים שביניהם כך שעל אף שהם מתקרמלים קלות בצדם החיצוני, יש עדיין קרמיות חמימה בתוכם.

חסה צרובה בגרילצילום: Bernhard Richter / Shutterstock

רכיבים

מרכיבים לרוטב:

לסלט:

הוראות הכנה

הכנה:

1. להדליק את הגריל. להשאיר צד אחד ללא פחם.

כשהפחמים מכוסים באפר אפור והטמפרטורה בינונית (אפשר להחזיק את היד בגובה 12 ס"מ מעל הפחמים במשך 5–7 שניות), אפשר להתחיל לצלות.

אם יש לכם גריל גז, הדליקו את כל הלהבות למקסימום, הורידו את המכסה וחממו במשך כמה דקות טובות (אפילו רבע שעה). לאחר מכן הנמיכו את האש לבינונית.

2. בינתיים הכינו את הרוטב

הכניסו את השום הקצוץ לקערה והוסיפו את האנשובים הקצוצים. ערבבו היטב את המרכיבים האלה עד שנוצרת משחה.

הוסיפו את המיונז והחרדל וערבבו היטב.

הוסיפו את שמן הזית ולאחר מכן את החומץ בלי להפסיק לערבב.

טעמו והוסיפו מלח ופלפל לפי הצורך.

הניחו בצד.

3. הכינו את הסלט:

טפטפו שמן זית על ראשי החסה (שכל אחד מהם חתכתם ל–4).

צלו אותם קלות על הפחמים הלוהטים במשך 15–20 שניות בכל צד עד שהם מקבלים צבע זהוב.

העבירו לצד הקר של הגריל.

בעזרת מברשת או כפית קטנה כסו את החסה ברוטב והשתדלו שהוא יחדור בין העלים.

זרו פרמזן על החסה וכסו את הגריל דקה–שתיים כדי שהגבינה תימס והחסה תתרכך עוד יותר.

הוציאו את החסה על צלחת והגישו.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ