מתכון |

עוף עם המון ג'ינג'ר

ארוחה מהירה וקלילה בניחוח אסיאתי שאפשר לגוון איתה את מנת העוף הקבועה שלכם

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ג'ינג'ר
נירה רוסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4-6 מנות

מציידים את המזווה והמקרר בכמה פריטי חובה מן המטבח האסיאתי: רוטב סויה, שמן שומשום קלוי, ג'ינג'ר טרי, פלפל שחור ולבן, בצל ירוק - ואפשר להכין ארוחה בדקות ספורות.

תזכרו להתחיל תמיד בבישול אורז לבן ופשוט. כל היתר, עוף וירקות, ניתנים לגיוון עצום כל עוד נשארים במסגרת הכמויות. וכמו תמיד בבישול אסיאתי, מכינים מראש את כל החומרים על משטח עבודה.

רכיבים

הוראות הכנה

1. שמים בקערה את המלח, הפלפל, הסוכר החום, הבצלים, היין הלבן וקליפת הלימון המגוררת, הג'ינג'ר ו-1/4 כוס רוטב סויה ומערבבים. מוסיפים את העוף, מכסים בניילון ומשרים כ-20 דקות (בינתיים מכינים אורז).

2. מכינים את הירקות המעורבים: קולפים וחותכים לקוביות.

3. מערבבים בקערה נפרדת את המרק, החומץ והקורנפלור. שמים בצד.

4. מחממים ווק עד שילהט, מוציאים את העוף מהמשרה. מוסיפים לווק את שמן השומשום ואת העוף ומקפיצים כ-5 דקות. מוסיפים את הירקות ומקפיצים עוד 5 דקות.

5. מוסיפים את תערובת המרק, המשרה של העוף ורוטב הסויה שנותר. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שמתעבה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ