מתכון לפנקייק שיבולת שועל

12 חביתיות, 135 קלוריות לחביתית: לא תכינו?

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פנקייק שיבולת שועל
פנקייק שיבולת שועלצילום: vanillaechoes / Getty Images / i
הארץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:12 חביתיות

אל תהססו להוסיף לבלילה גם פרוסות בננות שמשדרגות את הפנקייק. כמו כן אפשר להכין קצפת עדינה על ידי הקצפה של שמנת מתוקה עם אבקת סוכר. תענוג קטן.

רכיבים

  • כוס וחצי ריוויון
  • חצי כוס שיבולת שועל לבישול מהיר
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • רבע כוס קמח מזרעי פשתן
  • 1 כוס קמח רגיל (לא תופח)
  • 3 כפות סוכר לבן או חום
  • חצי כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הריוויון ושיבולת שועל. משאירים לעשר דקות עד ששיבולת השועל תספוג את הנוזלים. מוסיפים ביצה ושמן ובוחשים היטב.

בקערה גדולה אחרת שמים קמח רגיל, קמח מזרעי פשתן, סוכר, מלח, קינמון וסודה לשתייה. מערבבים היטב. מוסיפים את תערובת שיבולת השועל והריוויון ובוחשים היטב עד שתיווצר תערובת חלקה. משמנים קלות מחבת טפלון ומשתמשים ברבע כוס מהעיסה לכל חביתית. מטגנים על אש בינונית עד גבוהה. הופכים את החביתיות כאשר הן מתחילות לבעבע (3-2 דקות) ומטגנים עד שהצד השני זהוב-חום.

תגובות