אומלט צ'יפס תפוחי אדמה של פראן אדריה: עונג משלושה מרכיבים בלבד

אף אחד לא מאמין שבאומלט העשיר, שנולד כמנה בארוחת הצוות של מסעדת העל "אל בולי", יש רק שלושה מרכיבים (לא כולל מלח)

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
 אומלט צ'יפס תפוחי אדמה של פראן אדריה
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
מנות:
10 מנות
זמן בישול:
10 דקות

ארוחת שאריות ודאי מוכרת לכם גם אם לא עבדתם במסעדה: הרעיון הוא להכין ארוחה ממוצרים שנותרו מארוחות אחרות או לשנות את יעודם של מצרכים כדי להאכיל את צוות העובדים לפני שהם מתחילים לעבוד, ולמעשה, לחבר אותם לשולחן. החיסכון שבארוחה מהסוג הזה יכול לרגש — זהו שילוב של אירוח ומעשיות — והוא ממחיש כיצד אמריקאים רבים מכינים ארוחות בימים אלה, מאחר שהרבה בשלנים ביתיים מעדיפים להכין פוקצ'ה, לגדל ירקות משלהם ולנצל עד למקסימום את המוצרים היומיומיים.

על אף המטבח המודרניסטי, החלוצי והעשיר ב"אל בולי" שבספרד, ספר הבישול של השף פראן אדריה "הארוחה המשפחתית: בישול ביתי עם פראן אדריה" (The Family Meal: Home Cooking With Ferran Adrià) מאמץ את רעיון האיפוק. אדריה חוקר בספר מאכלים שיצר יחד עם אז'ני דה דיאגו, השפית הראשית במסעדה, על מנת להגיש אותם לצוות העובדים. הספר מתמודד עם ארוחות שקל להכין בעזרת רשימות מצרכים לא גדולות — נושא שבדרך כלל אינו נקשר למסעדות שמקבלות כוכבים ממדריך מישלן אבל תמיד פופולרי בקרב בשלנים ביתיים — ומכין אותן בלהט מחודש.

הקסם באומלט הצ'יפס של אדריה נובע מפשטות המתכון: משתמשים רק בביצים, בצ'יפס תפוחי אדמה ובשמן זית. זה מזכיר את הטעמים של טורטיה אספניולה שהכנתה כרוכה במאמצים רבים אך לעומתה, הכנת האומלט דורשת דקות ספורות בלבד.

אדריה מעודד טבחים להשתמש בצ'יפס ובביצים מהאיכות הטובה ביותר, אבל המתכון מוכתר בהצלחה עם כל צ'יפס שיש לכם, אפילו מתובלים. הכנת האומלט דורשת מיומנות מסוימת, אבל היא לא בעייתית: יש לטרוף את הביצים עד שמתקבל קצף אוורירי, לשלב פנימה את הצ'יפס עד שהם מתרככים מעט, ולאחר מכן לבשל בשמן זית במחבת טפלון (או חומר דומה).

האתגר היחיד בהכנת האומלט הוא בהפיכתו. עליכם להפוך אותו בשנייה שתחתיתו מתחילה להתייצב. אולי תתעצבנו בגלל שתערובת הביצים עדיין נוזלית ולא מבושלת, אבל אל תאבדו תקווה. כסו את האומלט בצלחת, הפכו אותה ואל תהססו להחליק את האומלט בחזרה למחבת כדי לסיים את בישולו. הכל יהיה בסדר, והכיף שבהפיכת האומלט הוא חלק מההנאה שבהכנתו.

אולי תרצו להוסיף למתכון המקורי קצת עירית קצוצה דק, מעט פלפל אנגלי או פפריקה, קצת גבינת מנצ'גו מגוררת או כל גבינה אחרת שמצויה אצלכם, או להגיש את האומלט עם סלט, נקניקים או פרוסות בשר קר.

עם זאת, כל התוספות מיותרות. בכל הנוגע למרקם מלוח ועשיר, אומלט הצ'יפס אינו זקוק לשום דבר נוסף.

בגלל כורח המציאות אך בהשראת כושר ההמצאה, זהו סוג האוכל שממש מתאים לתקופה הזאת, וזהו ניצחון קטן בכל צורה שאתם יכולים ליהנות ממנו.

רכיבים

  • 12 ביצים גדולות

  • כ–180 גרם (כ–6 כוסות) צ'יפס (רצוי פרוסות) תפוחי אדמה 

  • 2 כפיות שמן זית

  • מלח גס ופלפל שחור

הוראות הכנה

1. שוברים את הביצים בקערה בינונית וטורפים אותן במרץ עד שהן הופכות לקצף בהיר (כ–4 דקות).

(אם יש לכם מקציף בלון, זה הזמן להשתמש בו: הוא יקציף את הביצים הרבה יותר טוב מאשר מטרפה רגילה בחצי הזמן והמאמץ. כך או כך הזרוע שלכם תבער בסוף ההקצפה, אבל שכרכם יהיה אומלט אוורירי ונפוח).

2. מוסיפים כפית שמן למחבת בקוטר 25 ס"מ ומחמים אותה על אש בינונית.

3. מוסיפים את הצ'יפס לביצים ומקפלים בעדינות פעמים אחדות בעזרת מרית מפלסטיק כדי לוודא שהם מכוסים בביצים. להשאיר כך במשך דקה, כדי שהצ'יפס יתרככו קצת.

4. מוסיפים את התערובת לתוך המחבת החמה ומשטחים אותה בצורה אחידה.

5. משחררים את קצות האומלט מדפנות המחבת.

6. כשנראה שתחתית האומלט מתחילה להתקרש אחרי 3–4 דקות, מורידים את המחבת מהאש ומכסים את האומלט בצלחת הפוכה או במכסה גדול שטוח.

7. הופכים מיד אך בעדינות את המחבת כדי שהאומלט יעבור לצלחת.

8. מוסיפים כפית שמן למחבת ומחליקים לתוכה בזהירות את האומלט כשהצד הלא מבושל כלפי מטה.

9. מבשלים כשתי דקות.

10.מחליקים את האומלט לצלחת, חותכים ומגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ