סיר עוף בחבושים וערמונים של "לייזה פאנלים"

הבלוגרית וסופרת האוכל, לייזה פאנלים, מציגה מתכון לעוף קצת אחר אבל שתוצאתו מובטחת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קל
30 דקות
סיר עוף בחבושים וערמונים של "לייזה פאנלים"צילום: "לייזה פאנלים"

רכיבים

  • 4 כרעיים עוף
  • 2 חבושים
  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • בצל סגול חתוך שמיניות
  • 2 כפות דבש
  • 4 כפות שמן רגיל
  • מלח פלפל וקינמון
  • כוס יין אדום
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 2 כפות בלסמי
  • 2 כפות ג’ינג’ר מגורר
  • 4 שיני שום חתוכות טבעות דקיקות
  • בצל קטן חתוך קוביות קטנות קטנות
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2-3 כוסות מים
  • כוס רימונים
  • עלי כוסברה או נענע

נבשל את החבושים בשלמותם בסיר עם מים עד שצבעם יהפוך לחום בהיר. נצנן. נחתוך את החבושים לרבעים וכל רבע נחצה וננקה מהליבה (זה הכי קשה בהכנת הסיר הזה, אבל זה אפשרי!!).

נפלפל ונמליח את כרעי העוף בנדיבות.

בסיר שטוח וגדול שיכול להיכנס לתנור עם 4 כפות שמן רגיל נשחים את הכרעיים טוב (לא נהפוך צד בכוח ברגע שמושחם מתנתק לבד ואז נהפוך).

נוסיף את הבצלים נמשיך במלאכת ההשחמה, נשבץ את החבושים, נשחים גם אותם שיזהיבו ויקבלו צבע זהוב מזמין, נפדר את הכרעיים והחבושים באבק קינמון ומעט דבש לכל אחד ואחד ניתן טיפול (שמינית כפית קינמון ושמינית כפית דבש בערך).

נוסיף את הרוטב, כשרותח נכסה את הסיר ונבשל על אש קטנה כ-35 דקות. בזמן הזה נדליק את התנור למצב גריל 200 מעלות.

אחרי 35 דקות נעביר את הסיר היפה שלנו למכת חום בתנור כרבע שעה עד הזהבה יפה.

נעטר הסיר בערוגות רימונים ופרחי עלי כוסברה. נגיש עם אורז לבן.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ