מתכון |

"החלה הכי יפה בעולם" של אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט, בעלת בלוג האוכל המצליח - אז מה את עושה כל היום? מתגייסת כדי לשדרג לכם את מנת הלחם הכי אהובה על השולחן - חלה חגיגית ויפהפייה

אפרת ליכטנשטט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אפרת ליכטנשטט
החלה הכי יפה בעולםצילום: אפרת ליכטנשטט

רכיבים

ל-2 חלות גדולות:

  • 1 קילו קמח לחלה

  • 4 כפיות שמרים יבשים

  • כוס סוכר

  • ¼ כוס שמן

  • 2 ביצים

  • ½1 כוסות מים + עוד קצת לפי הצורך

  • 3 כפיות מלח

להברשה:

  • ביצה טרופה

הוראות הכנה

מניחים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים היטב. 

אם אתם מתפיחים מיד שימו 4 כפיות, ואם שש-שבע שעות במקרר - 2 כפיות.

מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים שמן וביצים. 

בתחילה שמים רק כוס מים ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים את שאר המים בהדרגה. 

אפשר גם לעזור לבצק עם מרית. כל קמח זקוק לכמות מים אחרת.

מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ-9 דקות לבצק גמיש וחלק. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו מים. הבצק צריך להתפס על וו הלישה ויכול להדבק קצת למטה אבל בגדול להיות מאוחד.

אחרי 9 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור. 

מעבירים את הכדור לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים. (או שש-שבע שעות במקרר)

הרכבה ואפייה:

שוקלים את הבצק ומחלקים אותו ל-2 כדורים שווים.

מחזירים כדור אחד לקערה ולמקרר ומכינים את החלה הראשונה.

שוקלים את הכדור ומחלקים ל-9 כדורים שווים - על הגרם (משקל כל כדור כ- 90 גרם).

מכסים את הכדורים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו.

מועכים כל כדור לאליפסה ובעזרת מערוך מרדדים לעלה ארוך ארוך והכי דק שאתם יכולים.

מגלגלים לרולדה ארוכה והדוקה וזו להלן הרצועה שלכם.

ממשיכים לגלגל את הרצועה בסבלנות עד שהיא מגיעה לאורך 40-45 ס"מ 
תעבדו לאט, ואם הרצועה מתנגדת אליכם, תנו לה הפסקה ותעברו לכדור הבא.
כסו את הרצועות המוכנות במגבת לחה כל הזמן.

אחרי שתתנו להן הפסקה תראו שהן נמתחות ומתגלגלות בקלות.

אחרי שיש 9 רצועות שוות ויפות, מעבירים אותן לנייר אפייה מתחילים את הקליעה מהמרכז  זה באמת קל.

סוגרים את החלה היטב על ידי קיפול פנימה של הרצועות.

מכסים את החלה במגבת ומתפיחים 20-30 דקות נוספות.

בזמן הזה מדליקים את התנור ל190 מעלות טורבו. 

מברישים את החלה בביצה.

אופים את החלה 18-24 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שהיא שחומה ויפה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ