רוטב ויניגרט קל עם פטנט - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רוטב ויניגרט קל עם פטנט

לא רק שמדובר ברוטב ויניגרט הדרי מושלם, אלא שבכף אחת יש רק 50 קלוריות

דרגת קושי: קל
רוטב ויניגרט
דרימזטיים

עוד שטיק החביב על אשפי הדיאטות, כולל השף פיליפ ז'יראר, הוא לדאוג להנחה קלורית על הויניגרט, שיחסי הכוחות הרגילים בו הם שני-שלישים שמן ושליש אחד של חומץ. מלת המפתח כאן היא "קונסומה": ציר מרוכז של ירקות שמוסיפים לרוטב הסלט במקום חלק מהשמן. לא נותר אלא להוסיף חומץ מרוכז (ע"ע "בניית טעם"). מעט בשומת הדרים או עשבי תיבול ויש ויניגרט קל במשקלו הקלורי ולא פחות קטיפתי. את הציר אפשר לבשל אחר צהריים אחד, לסנן ולהקפיא במגש קוביות קרח - ואחר כך להשתמש לפי הצורך.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

20 מ"ל שמן זית

7 מ"ל חומץ תפוחים

10 מ"ל מיץ תפוזים

5 מ"ל מיץ אשכוליות

5 מ"ל מיץ לימון

8 גרם חרדל

מלח

פלפל

הוראות הכנה

סוחטים את המיצים, מערבבים חרדל, חומץ, מלח ופלפל. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית תוך כדי הטרפה. מערבבים במיקסר במהירות בינונית את הויניגרט ומוסיפים לאט לאט בהדרגה את שלושת המיצים. לשמור בקירור.

 

טיפים

הערת מדור זה: אני, למשל, הוספתי קצת דבש או ממתיק מלאכותי לכל זה. בלי זה, מדובר בכ-51 קלוריות לכף.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות