פסטה עם חומוס Pasta e ceci ליום קריר

אחת המנות הנפוצות ברחבי איטליה היא פסטה עם חומוס - Pasta e ceci והיא מתאימה במיוחד לימים מתקררים

דוד שושן שף
דוד שושן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פסטה עם חומוס
דוד שושן שף
דוד שושן
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
2

פסטה א צ'צ'י היא מנה חורפית שהיתה נפוצה בעיקר בקרב האיכרים האיטלקיים במחוזות המרכז והדרום של ארץ המגף. ניתן למצוא גרסאות רבות למנה, המשתנות לפי האזורים השונים באיטליה, חלקן אף עם בשר או עם סוגי פסטה מעט שונים, אך לא חשובה הגרסה, כל עוד העיקרון של פסטה פשוטה, מזינה ועשירה בטעמים מפתיעים בשילוב שבין הפחמימה לקטניה נשמר בכולן. המנה מכילה פסטה קצרה וקרם עשוי חומוס מבושל ומתובל בעשבי תיבול כמו רוזמרין, עלי דפנה, פטרוזיליה ועוד.

עוד על החיבה האיטלקית לחומוס אפשר לקרוא - כאן

רכיבים

הוראות הכנה

בסיר עם מים רותחים וממומלחים מבשלים את הפסטה (לעקוב אחר הוראות הבישול שעל האריזה). שימו לב, נזדקק לחלק ממי הבישול, על כן שמרו לפחות מצקת או שתיים בצד.

בזמן שהפסטה מתבשלת מתחילים להכין את הרוטב:

מחממים את שמן הזית במחבת רחבה או קסרול.

מועכים את שן השום ומסירים את הקליפה.

קוצצים את עלי הרוזמרין דק.

צולים את השום ועלי הרוזמרין בשמן הזית על להבה בינונית נמוכה ומערבבים היטב.

מוסיפים את החומוס המבושל ומערבבים.

מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה לתבשיל החומוס ומערבבים. מבשלים כשלוש דקות.

מסירים את החומוס מהאש. מוציאים כרבע מכמות החומוס לקערה נפרדת.

במעבד מזון או עם בלנדר מוט, טוחנים את החומוס (אפשר להוציא את השום בשלב זה) למחית חלקה.

מוסיפים את מחית החומוס שהכנו וממשיכים לבשל על אש נמוכה. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת ממי הבישול כדי לדלל את הרוטב.

כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומעבירים אל הרוטב. מערבבים היטב.

מוזגים לצלחות ומתבלים בפלפל שחור ומעט שמן זית.

פסטה עם חומוס צילום: דוד שושן
דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ