פארינאטה: מאפה איטלקי שטוח מקמח חומוס

פארינאטה היא מנת אוכל רחוב מדהימה שנפוצה במחוז ליגוריה והיא למעשה מאפה שטוח ופריך על בסיס קמח חומוס ומים. כל כך טעים ומנחם שתתהו איך לא הכרתם אותה קודם

דוד שושן שף
דוד שושן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
farinata
דוד שושן שף
דוד שושן
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית בקוטר 28 ס"מ

פארינטה היא לא יותר מבלילת קמח חומוס פשוטה שעברבבו אותה עם מים ותבלו בשמן זית ומלח ואופים בתנור חם מאוד. במהלך האפייה הקרום החיצוני הופך לקשיח ונגיס, הקצוות פריכים, ובכל זאת החלק הפנימי נשאר לח וקרמי. המרקם קל להסבר, אבל הטעם לא כל כך. בקיצור, מאפה מאוד ארצי, מנחם ומספק, קל מאוד להכנה. היתרון: המאפה הוא לא רק טבעוני, אלא גם ללא גלוטן.

farinataצילום: דוד שושן

עוד על החיבה האיטלקית לחומוס אפשר לקרוא - כאן

רכיבים

הוראות הכנה

בקערה: מערבבים היטב את קמח החומוס עם המים בעזרת מטרפה ומוודאים שאין גושים.

עוטפים ומניחים לכשעתיים וחצי. מערבבים מדי פעם ומוודאים שהמרקם חלק.

כעבור שעתיים וחצי: מחממים תנור לכ-250 מעלות.

מוסיפים לתערובת את שמן הזית והמלח ומערבבים היטב.

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים את עלי הרוזמרין המופרדים באופן אחיד.

אופים בחלק התחתון של התנור למשך 12 דקות , מורידים את החום ל-200 מעלות ומעלים את התבנית למרכז התנור ואופים כ-15 דקות נוספות.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ