פנלה: לביבות קמח חומוס מסיציליה

פנלה הן לביבות מקמח חומוס וממאכלי הרחוב הנפוצים בפלרמו, סיציליה. הלביבות הקטנות והקריספיות האלה טעימות במיוחד כשהן חמות ומוגשות בלחמנייה, אבל יכולות להיות פתיח לארוחה או נשנוש מושלם ככה סתם

דוד שושן שף
דוד שושן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
panelle
דוד שושן שף
דוד שושן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
כ-25 יחידות

פנלה, לביבות או טוגני קמח חומוס מבושל, שנפוצות ברחבי העיר פלרמו, בסיציליה. ברחבי העיר אפשר לאכול אותן בעמידה ברחוב או כמנה ראשונה לגיטימית במסעדות. אפשר לאכול כמו שהן, ככה בצלחת, אפשר גם להכניס ללחמנייה חמה וטרייה (פאנינו) ולטרוף. בונוס משמעותי: הלביבות הללו לא רק טבעוניות, אלא הן גם ללא גלוטן.

עוד על החיבה האיטלקית לחומוס אפשר לקרוא - כאן

רכיבים

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את המים עם קמח החומוס עד שמתמוסס לחלוטין ומתקבל מרקם חלק.

מעבירים את הבלילה לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב (תחילה עם מטרפה ולאחר מכן עם כף עץ) עד שמסמיכה ומתנתקת מדפנות הסיר. מוסיפים את המלח והפטרוזיליה הקצוצה וממשיכים לערבב כשתי דקות נוספות.

בעזרת לקקן, מעבירים את הקרם הסמיך לתבנית ומשטחים אותו היטב (ניתן להגיע למרקם מעט נוזלי יותר ובעזרת מצקת להעביר לתבניות עגולות ושטוחות).

עוטפים ומצננים בחוץ או במקרר (אם חם) עד שהקרם מתייצב והופך מוצק.

מחממים שמן טיגון בסיר ל-160 מעלות.

הופכים את התבנית על קרש חיתוך ופורסים את הפנלה למלבנים או פרוסות בעובי חצי ס"מ. מטגנים בשמן עד שהפנלה הופכים פריכים ומעט זהובים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. מפזרים מעט מלח ומגישים חם, רצוי בלחמנייה רכה.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ