פסטה ביגולי בפסטו אגוזים: כששני מחוזות איטלקיים נפגשים בצלחת אחת

מצד אחד פסטה טרייה בסגנון של מחוז ונטו, מצד שני פסטו אגוזים שמגיע ממחוז ליגוריה. השילוב בין השניים הוא חלומי וגם אם אין לכם ביגולי, ספגטי עבים יעשו את העבודה בהחלט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ביגולי בפסטו אגוזים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
מנות:
2 סועדים

במתכון הזה מפגישים פסטה טרייה ורוטב משני אזורים שונים באיטליה. הביגולי הם סוג של פסטה שמגיעים ממחוז ונטו ונפוצים גם במחוז לומברדיה. מדובר בפסטה טרייה וארוכה דמוית ספגטי עבים. את הביגולי מכינים באופן מסורתי במכשיר שדומה למטחנת בשר ש"דוחף" את הבצק בעזרת בורג מסתובב דרך רשת בעלת חורים עגולים, וכך נוצרת פסטה בעלת מרקם גס יחסית שמאפשר לה "לתפוס" רוטב בצורה טובה יותר. פסטו האגוזים מגיע ממחוז ליגוריה והוא משתלב נהדר עם פסטה טרייה בכלל ועם הביגולי בפרט.

גם אם אין לכם מכונת פסטה או מטחנת בשר כמו של סבתא, ניתן להכין את הביגולי בקלות יחסית על ידי הכנת בצק פסטה בעצמכם, רידודו וחיתוכו לרצועות ברוחב 3 מ"מ. אם רוצים לדלג על הכנת פסטה בבית, ניתן גם להחליף את הביגולי בספגטי עבים מאיכות טובה.

לכתבתו של דוד שושן על אחד מבתי הפסטה האחרונים בברשיה

רכיבים

לבצק הפסטה:

לרוטב:

הוראות הכנה

הכנת הפסטה:

מערבבים בקערה את הקמח עם הביצים ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק גס.
מעבירים למשטח עבודה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כשעה.

הכנת הרוטב:

טוחנים במעבד מזון את האגוזים יחד עם השום והגבינה עד לקבלת מרקם אחיד. מזלפים את שמן הזית בעדינות וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך.

מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים משטח עבודה ומניחים את הבצק עליו.

מרדדים באמצעות מערוך או במכונת פסטה את הבצק עד לקבלת מלבן בעובי 3 מ"מ. חותכים רצועות בעובי 3 מ"מ לאורך המלבן, מקמחים היטב ומניחים בצד.

מרתיחים מים בסיר ומוסיפים מלח (1 כף על כל ליטר מים).

מניחים את הפסטה בעדינות במים ומבשלים כארבע דקות לערך (אם משתמשים בספגטי, מבשלים לפי ההוראות שעל האריזה).

מסננים את הפסטה המוכנה ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה את הפסטו ומערבבים היטב.

מעבירים לצלחות ומגררים מעט פרמזן מעל.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ