פסטה פוזילי עם תרד ובשמל בתנור

תרד ובשמל הם זיווג משמיים ויחד עם פסטה קצרה כמו פוזילי (ביסלי גריל) ואפייה קצרה בתנור הם הופכים למנה נפלאה קלה ומהירה להכנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פוזילי עם תרד ובשמל בתנור
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4

ניתן להמיר את הפוזילי בפסטה קצרה אחרת אך כיוון שהרוטב הוא בעיקר הבשמל רצוי להימנע מפסטה מחוררת דוגמת הפנה או הריגטוני.

כל מה שרציתם לדעת על פסטה בתנור ולא העזתם לשאול - בכתבה של דוד שושן

רעיונות נוספים לפסטה בתנור - כאן

רכיבים

  • 500 גרם פסטה מסוג פוזילי (חבילה שלמה)

  • 500 גרם תרד (ניתן להשתמש גם בקפוא)

  • 1 בצל בינוני

  • מלח

  • חצי כוס פרמז'ן מגוררת

  • שמן זית

לבשמל:

  • 70 גרם חמאה

  • 70 גרם קמח (קצת פחות מחצי כוס)

  • 700 מ"ל (קצת פחות משלוש כוסות) חלב

  • מלח

  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה

מבשלים את הפוזילי במים רותחים עם מעט מלח (כף שטוחה על כל 1 ליטר) לפי הוראות היצרן. מסננים, מזלפים מעט שמן זית ומערבבים היטב על מנת שלא ידבקו. מניחים בצד.

חותכים את הבצל לפרוסות דקות

שוטפים היטב את התרד ומסננים (אם משתמשים בתרד קפוא מומלץ להפשיר אותו ולסחוט לפני הבישול).

מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית על אש בינונית.

צולים את הבצל עד שמזהיב (אפשר להנמיך את הלהבה על מנת שהוא לא יישרף ויוציא טעמים מרים).

מוסיפים את התרד וממשיכים לצלות עד שהנוזלים שבו מצטמצים (אין צורך לצמצם מדי).

מתבלים במעט מלח.

מחממים תנור ל-180 מעלות לפני הכנת הבשמל.

הכנת הבשמל:

בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש בינונית.

מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהם מתאחדים לכדי קרם סמיך.

מוסיפים את החלב בהדרגה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.

מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב על מנת שלא יהיו גושים.

כשהתערובת מסמיכה למרקם קרמי (מעט נוזלי יותר ממרקם של מיונז) מסירים מהלהבה.

ממליחים ממש מעט ומוסיפים אגוז מוסקט (לפי הטעם).

האפייה:

מערבבים בקערה את הפוזילי, התרד, הבשמל וחצי מכמות הפרמז'ן.

מסדרים בתבנית חסינת חום ומפזרים את הפרמז'ן שנותר מעל באופן אחיד.

אופים במרכז התנור כ-15 דקות ועוד כ-7 דקות קרוב לחלק העליון.

פוזילי עם תרד ובשמל בתנורצילום: דוד שושן
דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ