פולנטה רכה עם בקלה ברוטב

Polenta con Baccalà in umido, כלומר - פולנטה רכה עם דג בקלה ברוטב כמו שמגישים בלומברדיה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פולנטה עם בקלה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 מנות

הבקלה הוא בעצם דג קוד מומלח שנמצא בשימוש רב במטבח האיטלקי על אף שזהו לא דג מקומי. לצידו אפשר למצוא גם את ה-stocafisso, שהוא בעצם אותו הדג שמשומר בייבוש בטמפרטורה נמוכה מאוד ומגיע לאיטליה בעיקר מנורווגיה.

דג בקלה ברוטב, הוא מנה שיש לה גרסאות רבות והיא נפוצה מאוד בערי נמל כמו ליבורנו וג'נובה. במקומות רבים היא מוגשת לצד לחם קלוי אך בלומברדיה וונטו תוכלו למצוא אותה מוגשת כמעט באופן בלעדי לצד פולנטה רכה.

 למנה הזו ניתן להשתמש בקוד (מרלוצו) טרי, או קפוא אם אין בנמצא.

כל מה שרציתם לדעת על פולנטה - כאן

רכיבים

לפולנטה:

  • 100 גרם קמח תירס לפולנטה

  • 400 מ"ל מים

  • כפית מלח

לבקלה:

  • 600 גרם דג נקי מעור ועצמות

  • 2 שיני שום

  • 1 בצל בינוני

  • 1 גזר

  • 1 ענף סלרי

  • חצי כוס יין לבן

  • 100 גרם מחית עגבניות / רסק

  • מלח

  • פלפל

  • שמן זית

הוראות הכנה

הכנת הפולנטה:

בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים עם מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את קמח הפולנטה בהדרגה תוך כדי ערבוב עם מטרפה על מנת שלא יווצרו גושים. מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לערבב בעזרת כף עץ (מלמטה למעלה).

מערבבים כל כמה דקות.

בישול הפולנטה אורך כ-30 דקות לפחות (ניתן להשיג פולנטה אינסטנט שמתבשלת מהר יותר אך למען החוויה והטעם הייתי ממליץ לנסות לפחות פעם אחת לבשל פולנטה כהלכתה).

הכנת הבקלה:

קוצצים דק את השום, הבצל, הגזר והסלרי (ניתן להשתמש במעבד מזון אך חשוב לא לטחון אותם מדי).

מחממים סיר נמוך עם 3 כפות שמן זית.

צולים את הירקות הקצוצים על להבה בינונית למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הדג. כשהדג מתבשל מפוררים אותו לאט לאט. מוסיפים פנימה את היין ואת מחית העגבניות ומעט מים (חצי כוס בערך).

מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

מסירים את המכסה ומבשלים כ-5 דקות נוספות על מנת לצמצם מעט את הנוזלים (הרוטב צריך להיות סמיך, אך לא יבש מדי).

טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

מגישים את הפולנטה ומעליה את הבקלה עם הרוטב.

ניתן לקשט עם מעט פטרוזיליה קצוצה.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ