מתכון

פשטידת בצלים

פשטידה מכמה סוגי בצלים, קלה ומהירה להכנה

חנה גרשוני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
חנה גרשוני
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
פשטידת בצלים
פשטידת בצליםצילום: דרימסטיים

רכיבים

  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 2 בצלים סגולים גדולים
  • 2 כרישות שלמות
  • 5 בצלים ירוקים שלמים
  • 1 צרור עירית
  • 1 גביע גבינה לבנה רכה 5%
  • 1 גביע קוטג' 5%
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות אבקת מרק בצל (לא חובה) או 3 כפות קמח (גם לא חובה)
  • אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

חותכים את כל הבצלים לפרוסות רוחביות.

מאדים, תוך כדי ערבוב, במחבת טפלון גדולה בשתי כפות שמן - עד שהבצלים מזהיבים.

מערבבים את שאר החומרים בקערה, מוסיפים את הבצלים ומערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי הוסיפו עוד כף קמח.

מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 30X30 ס"מ או תבנית פאי עגולה.

שופכים את התערובת לתבנית ואופים ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מזהיב.

בודקים בעזרת קיסם שהחלק הפנימי אפוי גם הוא.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ