גליל של פירות יבשים

מעין חטיף בריאות או אנרגיה המבוסס על פירות יבשים ואגוזים שאוהבים, אפשר לשחק כל פעם במרכיבים, במינונים ובמרקמים ולקבל ממתק משגע בלי קמח

מולי ומיכל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מולי ומיכל
רולדות פירות יבשים. אפשר לשחק עם המינונים וההרכב בכלל. שלוש דוגמאות שונות לרולדהצילום: gorchittza2012/Getty Images/iStockphoto

רכיבים

  • 300 גרם של אגוזים מסוגים שונים: פקאן, מלך, לוז, פיסטוקים,שקדים

  • 400 גרם תמרים לחים קלופים ומגולענים

  • 300 גרם צימוקים רכים (אם הם קשים - מרככים אותם כ-10 דקות במים רותחים)

  • 300 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

  • 300 גרם משמשים

הוראות הכנה

1. קולים את לקט האגוזים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות.

2. מצננים ומרסקים במעבד מזון לתערובת טחונה דק ואחידה.

3. טוחנים את הפירות במעבד מזון לתערובת אחידה.

4. מניחים על יריעת נייר אפייה את תערובת הפירות היבשים ומשטחים אותה לריבוע. בוזקים מעל את האגוזים הטחונים ומגלגלים. עוטפים היטב בניילון נצמד.

5. מניחים במקרר לשעתיים לפחות - עד שהגליל מתקשה. חותכים לפרוסות.

את הרולדה ניתן לשמור בהקפאה במשך מספר חודשים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ