גליל של פירות יבשים
מעין חטיף בריאות או אנרגיה המבוסס על פירות יבשים ואגוזים שאוהבים, אפשר לשחק כל פעם במרכיבים, במינונים ובמרקמים ולקבל ממתק משגע בלי קמח
רכיבים
300 גרם של אגוזים מסוגים שונים: פקאן, מלך, לוז, פיסטוקים,שקדים
400 גרם תמרים לחים קלופים ומגולענים
300 גרם צימוקים רכים (אם הם קשים - מרככים אותם כ-10 דקות במים רותחים)
300 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
300 גרם משמשים
הוראות הכנה
1. קולים את לקט האגוזים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות.
2. מצננים ומרסקים במעבד מזון לתערובת טחונה דק ואחידה.
3. טוחנים את הפירות במעבד מזון לתערובת אחידה.
4. מניחים על יריעת נייר אפייה את תערובת הפירות היבשים ומשטחים אותה לריבוע. בוזקים מעל את האגוזים הטחונים ומגלגלים. עוטפים היטב בניילון נצמד.
5. מניחים במקרר לשעתיים לפחות - עד שהגליל מתקשה. חותכים לפרוסות.
את הרולדה ניתן לשמור בהקפאה במשך מספר חודשים.