קרוסטיני קממבר וצ'אטני עגבניות עם חרדל דיז'ון
מנת אירוח קלאסית שהכי קל לתקתק: פרוסות בגט קלוי עם גבינת קממבר צלויה וממרח עגבניות
מאיר עזר וניב כהן, שפים אורחים
מאיר עזר וניב כהן, שפים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
20 דקותקרוסטיני קממבר וצ'אטני עגבניות עם חרדל דיז'ון של ניב כהן ומאיר עזר.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף
רכיבים
1 קופסת עגבניות משומרות (400 גרם)
4 כפות חומץ בן יין אדום
4 כפות סוכר חום
חצי כפית מלח
2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
1 שן שום פרוסה
חצי פלפל חריף אדום קצוץ
250 גרם גבינת קממבר
1 בגט חתוך לאורכו לשניים
שמן זית לזילוף
10 עלי בזיליקום
הוראות הכנה
הכנת צ'אטני העגבניות:
מכניסים לסיר את החומץ, העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל החריף והשום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבעבוע עדין ומבשלים כרבע שעה. לאחר שמורידים מהאש מוסיפים את החרדל.
הכנת הקרוסטיני:
מסדרים את חצאי הבגט על תבנית ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. קולים בתנור בחום של 180 מעלות לכ-7 דקות.
הרכבת המנה:
מורחים את הצ'אטני על הבגט הקלוי, ומעל מניחים פרוסה של קממבר. מחזירים לתנור לשלוש דקות. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מגישים חם.