פקורה תרד: עלי תרד מטוגנים בבלילה

עם תבלינים נכונים התרד הטפל יכול לקבל טעמים מטריפים

אלעזר אסטיוקר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אלעזר אסטיוקר
פקורה תרד - עלי תרד מטוגנים בבלילה של אלעזר אסטיוקר.צילום: .דניאל לילה

רכיבים

  • 1 כוס קמח חומוס

  • 1 חבילת עלי תרד

  • 3/4 כפית מלח

  • 1/2 כפית כורכום טחון

  • 1/4 כפית זרעי כמון

  • 1/4 כוס מים

  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

הכנת הבלילה:

מערבבים בקערה את הקמח, המלח, הכורכום והכמון. מוסיפים מים עד שהתערובת אחידה (אך לא דלילה מדי).

הכנת הפקורה:

חולטים את התרד בסיר מים רותחים למשך 30 שניות, מוציאים ומייבשים היטב את העלים.

מחממים שמן לטיגון עמוק. השמן אמור להיות חם אך לא רותח על מנת שהפקורה תהיה פריכה. 

חותכים את העלים היבשים לפי הגודל הרצוי, טובלים כל חתיכה היטב בבלילה ומעבירים לטיגון.

רצוי לא לטגן את כל הפקורה יחד, אלא בקבוצות, על מנת שלא יידבקו.

במהלך הטיגון מקפידים להפוך את הפקורה על מנת שכל צדדיה יטוגנו היטב עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ