השומר במסכה: שומר אפוי שהתחפש לפלאפל

שומר מאודה ואפוי בבלילת קמח עדשים שמעניקה לו טעם של פלאפל, אבל בריא יותר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שומר אפוי בציפוי קמח עדשים כתומות של רינת צדוק.
שומר אפוי בציפוי קמח עדשים כתומות של רינת צדוק.צילום: חיים יוסף
רינת צדוק
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
45 דקות

אני אוהבת מאוד לאדות ירקות בסלסילת במבוק. האידוי שומר על הערכים התזונתיים של הירק ומאפשר לאכול אותו כמו שהוא בליווי רוטב טוב או רק מעט שמן זית. במנה הזאת השתמשתי בשומר מאודה, ציפיתי אותו בבלילה ואפיתי. אפשר להכין את המנה ללא האידוי - השומר יוצא קשה קצת יותר, אבל טעים וקריספי מאוד. אפשר לאמץ את הבלילה לציפוי ואפייה של ירקות שונים באותה שיטה.

  • 4 יחידות שומר בינוני חתוך לרבעים ומאודה (לא חובה לאדות)

  • מעט קורנפלור לקימוח

לבלילה:

  • 100 גרם קמח עדשים כתומות (להשיג בבתי טבע, או לחלופין לטחון 100 גרם עדשים כתומות עד לקבלת אבקה חולית)

  • 2 כפות קמח מלא או קמח כוסמין

  • 2 כפות קורנפלור

  • 2 כפות וודקה

  • 1/4 כפית סודה קרה

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/2 כפית זרעי כמון כתושים

  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

לרוטב:

  • 1/2 כוס אגוזי מקדמיה

  • מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד

  • 1 כפית סירופ מייפל

  • 1/4 כפית מלח

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 כף חומץ תפוחים

  • 1 גבעול סלרי קצוץ

  • 2 כפות עלי שומר קצוצים

  • 1/4 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

  • 1/4 בצל סגול קצוץ דק

הכנת הבלילה:

מערבבים את כל מרכיבי הבלילה בקערה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

הכנת הרוטב:

טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב למעט סלרי, שומר, פלפל ירוק ובצל סגול. מערבבים את הרוטב עם הירקות הקצוצים ומתקנים תיבול.

מחממים תנור ל־190 מעלות. מצפים את רבעי השומר בשכבה דקיקה של קורנפלור וטובלים כל יחידה בבלילה.

מניחים את הרבעים המצופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוסס קלות בשמן זית. מרססים קלות בשמן זית גם את הרבעים ואופים 10-15 דקות, עד לקבלת מעטה זהוב וקריספי. מגישים את השומר האפוי חם לצד הרוטב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ